2019-04-16
起初誤會了這裡以為是餐廳,但原來係以BAR為主的,所以食品的選擇比較少。不過酒類的選擇就好豐富,有不同的特式COCKTAIL和各類酒精飲品。以木為主做出偏東南亞風的裝修,座位都好夠空間令食客坐得好舒服。串燒(豬/牛/雞)($48)串燒是一份6支,豬肉﹑牛肉和雞肉各2。燒得蠻香,加上沙嗲醬汁,送酒不錯的選擇。炸魚薯條($68)份量都幾大。2塊大的炸魚,外層的炸粉比較厚身,但好鬆化香脆,唔會覺得食到粉團的感覺。魚柳肉質算幾好,幾結實,唔會有梅的感覺,食得出係新鮮即炸起的。海鮮忌廉汁意粉($68)又估唔到雖然係以酒吧為主,但意粉煮得幾好。無論係忌廉汁的味道,定意粉的硬度,都做得不錯。意粉係我喜歡比較帶口感,偏挺身的硬度。而忌廉汁唔會好漏,唔似一般好稠的白汁咁,加上有露筍,蝦和蜆肉的味道,個人幾鍾意這個意粉。5.2.0($68)好少女好FANCY的一杯COCKTAIL,以不同種類的雜苺為主,做成粉紅色的COCKTAIL。上面還要放上一片玫瑰花瓣及銀色的小糖珠,賣相已經覺得好SWEET。苺味的飲味最怕就似係藥水味,不過這杯5.2.0完全唔會有哩個感覺,甜甜地帶點酒味,都算易入口。
串燒(豬/牛/雞)($48)
串燒是一份6支,豬肉﹑牛肉和雞肉各2。
燒得蠻香,加上沙嗲醬汁,送酒不錯的選擇。
炸魚薯條($68)
份量都幾大。
海鮮忌廉汁意粉($68)
5.2.0($68)