2018-12-03
第二次來Angelini, 上次來食Sunday Brunch單點,試過唔錯,上次職員有介紹佢地既Sunday brunch semi buffet, 所以我地一直想再來,今次兩星期前訂位,有個非常好的半圓型位置,兩個人食最舒服點餐酒時由於我怕酸的酒,同佢地講,職員非常有耐心幫我選左幾款紅酒俾我試,試到我岩,而且太太想叫cocktail但menu沒有,職員都可以幫我地整到,呢點真係唔係每間fine dining餐廳做到(而且收費也非常合理)頭盤及甜品係自助,頭盤既parma ham係一個驚喜,因為好少buffet有咁質素,記憶中Ritz Carlton 曾經有,非常甘香Main Course 分別叫左 seabass 海鱸魚及 PorkChop ,魚非常滑,但最正係豬排,味濃,肉厚又煎到剛剛好入面仲好嫩滑及Juicy ,極高質素甜品同樣令我地兩個都好滿意,有個炸乳酪,未曾食過,有創意及好食