2022-07-01
工作壓力大,放工後要飲返杯食好西,釋放同慰勞自己🥴 今晚去左太子一間充滿西班牙風情嘅酒吧,chill下同時懷緬疫情前的西班牙之旅🫶🏻酒吧播放著西班牙音樂,我地坐bar枱睇住bartender哥哥調酒☺️ 短短幾分鐘就已經調好一杯靚靚cocktail🤩 不過我哋只係點左Sangria🍷同啤酒🍻🍻💕 Tapas 烤和牛舌配蕃茄莎莎 $28/件食西班牙菜點Tapas是常識吧😝 牛舌牛味濃郁,微微烤至金黃。鋪上清新的蕃茄莎莎,味道恰到好處👍🏻💕西班牙香煎蟹餅 $128蟹餅相當厚身扎實,蟹味濃✨咬落爽口彈牙,又食到一絲絲蟹肉。配上黑醋及沙律醬,唔錯唔錯❣️💕龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵 $138喜歡這龍蝦汁❣️大蝦彈牙,配搭青口、魷魚、蜆肉及螺肉✨闊條麵條軟硬適中有𡁻頭。💕西班牙傳統香燒乳豬 $258乳豬燒烤得皮脆肉嫩💕豬皮脆得像薯片一樣!乾身不油淋淋,但食落非常有油香🤤 肉質保持鬆軟嫩滑✨就算不蘸醬汁,都已經很入味👍🏻 個人非常欣賞呢隻乳豬🤤🤤以為酒吧食物會很普通,但令人喜出望外喎😍 食物非常出色👍🏻 推介必點:✅烤和牛舌配蕃茄莎莎、✅西班牙傳統香燒乳豬💯 當然sangria亦好好飲😆
不過我哋只係點左Sangria🍷同啤酒🍻🍻
💕 Tapas 烤和牛舌配蕃茄莎莎 $28/件