2017-01-18
半年前同食過西班牙私房菜, 朋友提起佢好有興趣, 我就揀左係佢生日帶佢食好西先BOOK位既時候,order2個set dinner 環境好CHILL 聽住音樂已經好RELAX, 好期待呀Mid-summer nights dreammixed berries 加strawberry 好清新, 酸酸甜甜都好開胃Foie Gras Parfait軟滑鵝肝上面仲有用左分子料理技巧整既青蘋果搽上cracker食, 好開胃baby pigeon marinated in rice wine花雕話梅乳鴿成個感覺好中式, 乳鴿肉質唔老好嫩感覺好新鮮好有驚喜CORDON BLEU豬肉卷住芝士同埋風乾36MONTHS既HAM一D都唔平凡食落仲好有luxurious 既感覺!wild mushroom soup 將mushroom一路加熱一路blend既mushroom soup上再加黑松露及松露精油, 相比出面西餐既mushroom soup湯, 滑好多香好多,超級推介MACKEREL SALMON MOSSES ROASTED CHERRY TOMATO 石斑卷住三文魚, 食材簡單 但回味無窮連配菜C
BOOK位既時候,order2個set dinner 環境好CHILL 聽住音樂已經好RELAX, 好期待呀 Mid-summer nights dream
mixed berries 加strawberry 好清新, 酸酸甜甜都好開胃 Foie Gras Parfait
軟滑鵝肝上面仲有用左分子料理技巧整既青蘋果
搽上cracker食, 好開胃 baby pigeon marinated in rice wine
花雕話梅乳鴿
成個感覺好中式, 乳鴿肉質唔老好嫩
感覺好新鮮好有驚喜 CORDON BLEU
豬肉卷住芝士同埋風乾36MONTHS既HAM
一D都唔平凡
食落仲好有luxurious 既感覺! wild mushroom soup
超級推介 MACKEREL SALMON MOSSES ROASTED CHERRY TOMATO
石斑卷住三文魚, 食材簡單 但回味無窮
連配菜CHERRY TOMATO都好新鮮, ,一d都唔馬虎 蘋果玫瑰肉桂卷
又香又脆, 肉桂加蘋果冇得輸 whisky + blueberry
自家製既雪糕
果香加酒香新奇既配搭
好有驚喜!
朋友呢餐食得好開心, 下次再黎chill下先