2023-07-15
汀汀開店多年,依家搬了上樓之外,都仍然客滿,7點半已經滿座!餐廳裝修是街頭型格路線,門口已經見有很大霓虹燈🐻佈置,入面還有Kaws, 而且打造黑暗 富有科幻感,餐廳座位寬敞。原來每星期一,四有live 表演🎤 我第一次來食,估唔到咁有氣氛,見食客好多都會一齊跟住唱同拍掌,老細都好有禮貌,又會問下大家對餐廳意見,唔怪得咁多回頭客😊✨餐廳係2.5鐘任食,基本都係HK$248~288, 主打烤魚🐟同 雞煲,可以自選1樣或2樣都要,食完雞煲🐔之後仲可以打邊爐🍲,仲有任飲多款飲品同任食雪糕🍦,就算叫啤酒都只係$58 三枝🍻 如果要刺身同海鮮就要每位+$58喇!✨我地2個女仔去驚食唔晒,就初嚐麻辣🌶雞煲🐔+滋補花膠雞湯做湯底打邊爐,女仔梗係要養顏架啦💆🏼♀️🙋🏼♀️✨講返食物質素,比想像中有驚喜,連前菜 炸雞,爽滑魚皮,煉奶饅頭 都好好味!炸雞粉好薄,魚皮好爽口又有麻味!雞煲是餐廳自家製醬汁,而且少少麻不會太辣🌶又唔嗆鼻,上枱時職員還幫忙快炒,我地最後故食左2 round 🐔🤫✨最後,打邊爐有30多款款式,當然我哋咩都有叫,水魷魚🦑,魚片,沙白,澳洲和牛🐮,黑豚肉🐷,手打墨魚滑,手打蝦滑,響鈴,
✨最後,打邊爐有30多款款式,當然我哋咩都有叫,水魷魚🦑,魚片,沙白,澳洲和牛🐮,黑豚肉🐷,手打墨魚滑,手打蝦滑,響鈴,炸魚皮,午餐肉。。。數不到咁多款😋
最後仲每人食左2杯雪糕作結尾,連少有既豆腐味,海鹽味都有,唔錯!
下次都要早D 訂位,晏D 來就可能要門口等位架喇😌
📍 汀汀烤活魚 (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓