2017-06-22 2082 views
主打甜品的HeSheEat真係好受歡迎,無論旺角和銅鑼灣店都經常爆滿,往往要等位才可入座。今日趁阿女放半日,專程帶她來銅鑼灣地帶這間HeSheEat分店,貪其食完可顺道行下附近超大的H&M和Sogo。這店座位相對開放,外牆沒有石屎牆阻隔,全落地玻璃設計,年輕人會喜歡這樣無拘無束,享受食物之剩更可遠瞭外面四週景色。餐牌極其配合餐廳形象,色彩艷麗,非常吸晴。而食物種類多蘿蘿,意大利飯、 意大利蛋麵、奶昔、甜品……,應有盡有,難怪經常吸引咁多食客光顧。經過一番思考下,我們終於有所決定,分別叫了一客意式肉丸意粉、三文魚芝士意大利蛋麵、春雞黑松露意大利飯、oreo奶昔、 綠茶心太軟和特濃朱古力慕絲,相當豐富, 熱切期待。先來三文魚芝士意大利蛋麵, 材料有三文魚、 墨魚子和本菇,三文魚切開方形細粒易食,肉身咬落嫩滑,而墨魚子雖然細細粒非常迷你,但食時特別咬一下,味道清香,口感滿足。而意大利蛋麵沒有意粉咁彈身,稍為稔d,加上湯汁太多影响口感。好在材料足搭夠,味道好食。三文魚好靚好美味再來意式肉丸意粉,豬肉丸咬落軟滑,肉香汁多。蕃茄份量多,所以好濃郁茄味,酸酸地夠開胃。加上其他香草的味道,又香又惹味,

三文魚好靚好美味

三文魚芝士意大利蛋麵

再來意式肉丸意粉,豬肉丸咬落軟滑,肉香汁多。蕃茄份量多,所以好濃郁茄味,酸酸地夠開胃。加上其他香草的味道,又香又惹味,阿囡食得好滋味。
意式肉丸意粉

接着我認為此店最正的主菜- 春雞黑松露意大利飯,賣相吸引。意大利飯煮得好正,好creamy。加上滿佈黑松露,每粒意大利飯散發出濃郁的黑松露味道,非常紛香。最難得飯口感軟硬適中,粒粒分明,夾雜蘑菇粒和黑松露,味道啖啖幽香軟滑,很有層次感,真係味蕾大享受。而春雞烤到好金黃,d肉汁多到流落意大利飯中, 春雞肶真夠嫩滑,雞香飯香,配合出色的意大利飯,超和味。相信下次我也會再試這飯,真係食完大滿足。👍👍👍👍👍😋😋😋😋😋
春雞黑松露意大利飯

食完主餐便來飲品和甜品,又一次期待。😊
Oreo奶昔,面頭全部多cream,好香滑。還有整杯奶昔滿是Oreo嘅曲奇餅碎, 一邊飲一邊食到Oreo餅碎,甜甜滑滑又有餅碎的爽脆,雙重味道,口感豐富。😋😋😋
Oreo奶昔

特濃朱古力雪糕慕絲,朱古力味勁重,香濃均勻不太甜,加上配料焦糖合桃,非常香脆焦甜。慕絲質感軟滑,連朱古力雪糕一齊食,有忌廉、脆脆和雪糕,全是朱古力味,非常享受的甜品。😋😋😋
特濃朱古力雪糕慕絲

綠茶心太軟,不但精緻賣相,味道更上一層。心太軟皮層烘得微微脆, 切開心太軟後濃郁甘香的綠茶醬流出來,綠茶帶有少少甘香味,不太甜腻,配合清甜潤滑豆腐雪糕,幼滑口感,兩者一冷一熱,極為配合。
綠茶心太軟

綠茶心太軟,又靚又美味,無得輸

綠茶心太軟

食完這餐HeSheEat餐廳,感覺好好,無論食物、甜品和奶昔都好好味,加上服務週到,日後食野又有一間首選食店可選。👏👏

2017-06-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
意式肉丸意粉
春雞黑松露意大利飯