2019-08-17 33 views
今晚真的熱到爆,決定食泰菜,貪佢夠涼快吖嘛。唔想煩,當然叫餐最實際。二人餐有三個選擇,唔同價位,有不同配搭,定價都幾合理。我地叫左二人餐 B ,盛惠 $248。主菜二選一,分別係豬脾或海南雞,望望隔離的滷豬脾 ,例牌得來都幾大碟,就佢啦!豬脾肉夠軟,豬皮同豬肉都展現完美的 balance 。一啖咬佢,好入味加上唔油膩,招牌菜冇誤。套餐可選白飯及油飯,俾大家多個選擇。豬脾下層仲有好多菜,索囇D滷水汁真係幾和味。伴碟仲有酸菜及滷水蛋,有誠意的。泰式生蝦刺身估唔到小舖都食到生蝦刺身,size 夠大隻,而且爽肉。冰鎮上的生蝦,見到都覺得透心涼。點吓旁邊配的青辣醬,辣到跳舞,十分過癮。泰式肉碎生菜包生菜包,抵食交大份。生菜夠新鮮而且洗得勁乾淨,抵讚生菜包唔辣,呢到失左少少分數,唯有自己加辣加調味。咸檸七 & 青檸梳打大大杯,足料又多冰,啱曬炎炎夏日慢慢歎。裝修幾親民,爆場氣氛熱鬧,除左港人,仲有不少外國客支持 整體來說各方面都不錯,又抵食,會再來。
今晚真的熱到爆,決定食泰菜,貪佢夠涼快吖嘛。

我地叫左二人餐 B ,盛惠 $248。

豬脾肉夠軟,豬皮同豬肉都展現完美的 balance
。一啖咬佢,好入味加上唔油膩,招牌菜冇誤。

套餐可選白飯及油飯,俾大家多個選擇。

滷水豬脾

豬脾下層仲有好多菜,索囇D滷水汁真係幾和味。
滷水豬脾

伴碟仲有酸菜及滷水蛋,有誠意的。

泰式生蝦刺身
生蝦

泰式肉碎生菜包
生菜包,抵食交大份。生菜夠新鮮而且洗得勁乾淨,抵讚

生菜包

生菜包唔辣,呢到失左少少分數,唯有自己加辣加調味。

咸檸七 & 青檸梳打
大大杯,足料又多冰,啱曬炎炎夏日慢慢歎。

裝修幾親民,爆場氣氛熱鬧,除左港人,仲有不少外國客支持

整體來說各方面都不錯,又抵食,會再來。

生蝦