2025-02-01
性價比超級高,ICC高級餐廳慶祝特別日子周不時都會去ICC 100 樓以上望到嘅極居高臨下海景同樓景零舍不同而家101 restaurant開咗間新開嘅高級中餐廳Menu價錢差不多是一般精緻中餐廳價錢,又不算太貴最萬載難逢就係而家做緊午市點心半價優惠平到$12就有一個點心,真係超級抵食仲要係高級嘅服務,高級嘅規格環境開陽舒服,樓底超高,新年一家人團拜,公司聚餐飲茶既好地方ICC 辦公大樓左手邊,有部𨋢直上101餐廳嘅專用電梯,沿路都有好多節慶擺設可以同屋企人影吓相去到已經有職員殷勤地帶位行到入去餐廳,個海景真係嘩一聲因為預先book位,好好彩預左個靚位俾我哋兩邊大窗,右邊遠望海景、左邊樓景仲有陽光射入嚟,坐得舒服海龍皇羹、松茸螺頭燉湯、鱈魚窩夫卷、香煎大菜頭鯪魚餅、石榴奶皇包、生煎和牛包、星斑石榴粉果、橄欖蒸伊比利亞豬排骨、櫻花千絲酥、梅菜叉燒腸粉每一樣嘢都好精緻,好好食,質素非常之高,同友人一人一個湯,松茸螺頭燉湯,湯頭入味鮮,有層次,一飲就知足料足時間,另外海鮮羹,仲有蠟燭暖住,每堂都食到材料,非常回味點心睇樣更不在話下,色香味俱全蜆蚧配车菜頭鯪魚餅,鯪魚餅有咬口,蜆蚧非常之鮮味,
慶祝特別日子周不時都會去ICC 100 樓以上
望到嘅極居高臨下海景同樓景零舍不同
而家101 restaurant開咗間新開嘅高級中餐廳
Menu價錢差不多是一般精緻中餐廳價錢,又不算太貴
最萬載難逢就係而家做緊午市點心半價優惠
平到$12就有一個點心,真係超級抵食
仲要係高級嘅服務,高級嘅規格
環境開陽舒服,樓底超高,
新年一家人團拜,公司聚餐飲茶既好地方
ICC 辦公大樓左手邊,有部𨋢直上101
餐廳嘅專用電梯,沿路都有好多節慶擺設
可以同屋企人影吓相
去到已經有職員殷勤地帶位
行到入去餐廳,個海景真係嘩一聲
因為預先book位,好好彩預左個靚位俾我哋
兩邊大窗,右邊遠望海景、左邊樓景
仲有陽光射入嚟,坐得舒服
每一樣嘢都好精緻,好好食,
質素非常之高,
點心睇樣更不在話下,色香味俱全
蜆蚧配车菜頭鯪魚餅,鯪魚餅有咬口,蜆蚧非常之鮮味,第一次食點心會食到新鮮自家製嘅蜆蚧做配菜
石榴奶皇包,一咬落去已經咇晒出嚟,
麵包軟熟,奶黃滿瀉,必點
叉燒腸用梅菜配合,頗有驚喜
千絲酥,鬆脆唔油,蘿蔔絲足料
鱈魚窩夫卷,外邊鬆脆有層次,鱈魚加少量蝦,有咬口,底部用沙律醬,平靚正
ICC 高級餐廳,高性價比之中餐廳
陳新開又做緊優惠,一定唔可以錯過
半價點心,分分鐘平過樓下酒樓,必定要一試
極力推介!