2012-07-26
今晚係James 既生日,原本諗住唱K直落,點知James話吾多舒服,所以成班朋友改為食飯,睇過好多介紹講呢間餐廳,我地於是試下有幾好味。雖然我地都醒訂左位,但係點知去到都要等左15分鐘。等位個道窄左啲囉,我地成10個人,不停比人叫吾該借借,未食先.一坐低,大家都憑先前睇報導既記憶點餸,你一句我一句,鐘於我地叫左成9個餸加壽桃。我地試左乳豬、粟米斑塊、蝦子柚皮、招牌雞、啫啫唐生菜煲、生炒骨、豉油王炒麵等等。乳豬果然冇令人失望,啲皮又脆又香,佢比起好多其他老牌名店更加好味。招牌雞人人都讚,不過我吾係太識,冇咩意見。生菜煲夠火喉,正! 反而個斑塊就一般啦,雖然我知佢係用新鮮石斑,但係味道就欠奉。全晚最驚喜既居然係壽桃,個個都大讚未食過咁好味,我仲打包半打返家益下阿媽,佢超喜歡囉!
Other Info. :
吾好期望酒店豪華服務,但係勝在夠親切,食得舒服開心!