講起星期日,渣車去到北角,拍低左架車響北角碼頭附近爛地停車場考慮緊去邊度食果陣,突然身邊既停車場帶位哥仔加把嘴"隔離哩棟市政大樓熟食中心間 東寶小館 好正架,仲有唔少外國遊客慕名而來!"既然哥仔講到甘正,就等我阿文去試試先 去到頂層,大約 6 點倒,已經勁多人坐低左食緊飯 (甘早!?)未見人龍,先請問白衫哥哥仔有冇 3 位望都唔望,講都唔想講,就指左我地過去玻璃門出面等 (態度 ?) 地方衛生情況不便 comment, 費事唔批食評,大家幻想下一般街市熟食市場就可以 去到玻璃門外,終於有位哥仔派飛比我,叫我等等我就響玻璃門外食西北風 (or 南風, 因為北面先係入口) 等位位置有膠凳坐,如是者,我玩左 20 分鐘 candy crush,可能過左一兩關啦 頭盆都未叫,已經隨等位附送二手煙幾啖 但果個位置唔明點解會有人食煙,幾個後生仔公然吞雲吐霧,目無法紀 算,有位我即刻入去Order 左:番茄龍骨湯講真,湯底幾鮮甜 落左大量茄肉落去煲,味道好夠濃,但又唔係羅宋湯果隻 而且魚味幾鮮,仲有幾舊魚骨,各位食客真係要小心小心 法式一口羊In short, 炸羊肉粒,菜絲

考慮緊去邊度食果陣,突然身邊既停車場帶位哥仔加把嘴

既然哥仔講到甘正,就等我阿文去試試先

未見人龍,先請問白衫哥哥仔有冇 3 位

望都唔望,講都唔想講,就指左我地過去玻璃門出面等
(態度 ?)

去到玻璃門外,終於有位哥仔派飛比我,叫我等等
我就響玻璃門外食西北風 (or 南風, 因為北面先係入口)

頭盆都未叫,已經隨等位附送二手煙幾啖

算,有位我即刻入去

Order 左:

番茄龍骨湯
講真,湯底幾鮮甜

落左大量茄肉落去煲,味道好夠濃,但又唔係羅宋湯果隻

而且魚味幾鮮,仲有幾舊魚骨,各位食客真係要小心小心
法式一口羊
In short, 炸羊肉粒,菜絲舖底,雖然話羊肉一 D 都唔酥

原因好簡單,只不過係比 D 好 overwhelming 既 Mustard sauce 蓋過晒

個人認為哩碟係隨碟附送十萬個為甚麼,我不如乾脆成支黃芥辣啪落肚?

根本連基本羊肉味道都冇埋,完全失左個意義

好難想像其他食家點解仲會話係必食推介,令人費解

風沙雞
皮係幾脆,肉質一般,未見得特別出色,同一般出面好少少既酒樓差無幾

而且雞味欠奉,小弟唔識分佢係雪雞定新鮮雞,但講到係鎮店名菜..

仲要等左好耐,隔離遲入座/落單最少 15 分鐘,居然先有得食

非常失望!

豉醬炒唐生菜
Average,都係一般貨色,兼夾比較油膩

炒唐生菜,唔係多油炒菜,失望 x 10
另外員工 generally 比我既態度係: "我少你一個客冇所謂,大把人幫趁我"

環境嘈到講野都聽唔到,硬膠凳仲要冇椅背

比緊酒樓價錢,要食二流菜式,兼夾三流服務

I'm sorry - 大力喊 文ey for valueness: -10/10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 大力喊