2009-07-26
老公成日話喺加拿大試過Stonegrill, 好正, 不知香港的水準如何!為了慰勞在大日子幫手的姊妹們,於是邀請她們去一嘗尖沙咀的stonegrill。一行五人!麵包 - 幾好食!餐湯 - 不是普通的罐頭湯,好味!沙律 - 一般巴拿馬火腿菠蘿(唔記得個名,因為好長) - 好味! 不過同碟的凍蝦就唔好味, 係無味!重頭戲出場啦~~~~一舊火熱石頭出現啦! 同時五塊四百幾度的石頭出現在我們面前, 較易出汗的我, 額上真的滴汗呢! HOT~老公和妹妹吃澳洲和牛, 妹妹男友食rib-eye, 我和好姊妹食二人套餐,有龍蝦/三文魚/澳洲和牛/羊架/肉眼扒!龍蝦 - 好正呀! 好鮮甜!三文魚 - 其實生食都得, 我鍾意生的, 所以係咁二燒一燒, 塊石實在太熱啦, 基本上, 一放上去就變色! 牛肉 - 我食慣三成, 所以都係一放上去, 我就放入口啦! 啲牛好嫩, 好淋, 好姊妹唔食生嘢, 要全熟, 但佢都話啲牛燒到全熟都仲係好淋! 羊架 - 我同好姊妹都唔食羊, 益咗老公同妹妹及其男友, 佢地話都可以!個二人套餐, 有可以不斷添飲的餐酒, 哈哈哈~ 老公話我: 人出酒, 你出命! 狂飲, 醉咗! 啲
麵包 - 幾好食!
餐湯 - 不是普通的罐頭湯,好味!
沙律 - 一般
龍蝦 - 好正呀! 好鮮甜!
個二人套餐, 有可以不斷添飲的餐酒, 哈哈哈~ 老公話我: 人出酒, 你出命! 狂飲, 醉咗! 啲餐酒都可以!
餐後甜品, 食咗少少, 俾埋妹妹食! 因為覺得有啲酸, 係芒果果凍的物體!
整體而言, 好食! 啲waiter & waitress 都好好服務, 見我地食完兩籃麵包, 都問我地仲要唔要, 添飲亦好快手, 又好笑容,食物亦有水準! 有機會會再試, 對我來講都貴, 但物有所值!