2022-07-02 40 views
前菜我哋叫咗胡麻雞肉沙律,用料新鮮,火箭菜、生菜、沙律菜全部都有,胡麻醬果然係最佳沙律醬哈哈,朋友想食啲炸物,就叫左個外面餐廳未見過既吉列炸池魚,本身有擔心過會唔會好多骨,之前淨係食過池魚刺身,原來成塊都係啖啖肉,唔識食骨嘅朋友仔完全唔使擔心會哽骨,即叫即炸,外脆內軟,出色!😋😋另一道菜好難忘就係日本醬油魷魚軟骨,都係因為未試過同未見過就食下,佢個賣相有啲似螺肉,廚師選用日本醬油,甜甜地,魷魚軟骨10分爽口,可以話係呢到既特色小食,焗芝士忌廉三文魚大啡菇,熱溶咗嘅計時加埋三文魚碎,口感非常juicy,香煎蒜片一口牛粒都大讚,肉質嫩滑,醬汁好惹味啊辣辣地又甜甜地,有啲似我哋中菜嘅豉椒汁😋😋至於主菜叫咗豚肉豆腐雜菜鍋,基本上你想像到嘅蔬菜都有,湯底用甜醬汁,食完一啲都唔會口渴,日式冷烏冬同日式蕎麥麵,餐廳都係搭配自家製汁,我個人好中意食個烏冬口感煙韌幼滑,埋單每人都係三百蚊only,又坐得舒服,正☺️☺️