2013-03-16
Chez Patrick deliRestaurant week試的第二間餐廳。因book唔到巿區,所以揀左入赤柱,不過又原來唔係我想像中咁遠。星期五晚的赤柱冇乜人,如果唔係第二日要返工都會留耐一點。餐廳在商場地下,對住一個大廣場,方便小朋友食食下出去玩,大人可以慢慢傾談。Book左8:30,入面冇乜人。佢地一早巳經安排好左位置同menu俾我地:)我地starter要了洋蔥湯,main course牛扒。先黎個湯,面層的芝士好香,洋蔥亦不少,好濃郁嘅芝士味,nice!個牛扒好大份,生熟程度我覺得ok,但係我個frd就嫌生左d,不過佢又好似真係冇問我地。個蘑菇汁好香,唔太鹹。佢伴碟有一份tartiflette, 好好味!最後甜品要左兩款唔同的:一份是芝士,一份是apple tart. 我同友人鐘意的芝士都不同,唔洗爭:Pmix埋d jam好好味!個tart唔太甜,幾好:)今餐好滿足:)
星期五晚的赤柱冇乜人,如果唔係第二日要返工都會留耐一點。
今餐好滿足:)