2016-05-18 928 views
下午餐想坐好D,又驚茶記太嘈吵.就選擇這間新堡,友人話二十多年前己經來過,應該有ㄧ定的實力先可以在駱克道立足咁多年。menu我地全部人都選擇意粉set,感覺比多少少錢有意粉食比食三文治抵D味道羅宋湯色澤濃郁,應該落左好多茄膏。不過味道不錯,酸味十足,非常醒胃香辣蜆肉意粉普普通通,没什麼特別,友人謙辣味不夠勁雞扒非常大件,有ㄧ隻手掌咁大而意粉配上羅宋湯,非常match.我忍不住食左友人兩件雞肉太juicy 啦!!!!!齊睇已經好好吃,皮煎炸得好金黃。環境簡單舒服,不太覺得開了咁多年服務可能得兩枱客,落單同上菜都好快價錢40幾蚊再加1.下午茶拿講算中價。總結雞扒真是另人喜出望外,下次要晚餐試下D經典西式菜式.除左門囗到門:同menu比較有懐舊感覺外,整體都好似開了3,4年的港式餐廳。l

menu

香辣蜆肉意粉普普通通,没什麼特別,友人謙辣味不夠勁
齊睇已經好好吃,皮煎炸得好金黃。

簡單舒服,不太覺得開了咁多年

可能得兩枱客,落單同上菜都好快

價錢
40幾蚊再加1.下午茶拿講算中價。

總結
l