2013-07-06 312 views
旺角創興 Neway 的接待處位於12/F, 我去過旺角創興 Neway 唱K 2次, 一次是慶祝我的生日, 最近那次是跟那位在S.6 令我首次唱K 的女孩唱K, 真是滿心歡喜的! 10/6/2013個飯算夠熱, 但焗得有些少過火, 芝士汁好香濃, 仲有一大塊芝士在個飯的面, 好有新鮮感, 食落好開胃, 個汁亦足夠, 但個海魚, 亦即龍脷柳, 好咸兼有部分是好鞋, 整體來說, 味道還可以的21/6/2013焗得過了火, 白汁的面有好多黑色一點點, 但d 汁就非常多, 我個friend 食的, 他是整個飯食清的, 味道一定不錯了!個蒜蓉汁好深色, 一睇就知是真材實料, 是廚師花了不少時間整的, 賣相不錯, 不會好似荃灣分店放一球蒜蓉在d 無味的汁上面就當是蒜蓉汁俾客食 ......有d 紅蘿蔔作為蔬菜, 夠健康!一食落去, 蒜蓉汁個味超重, d 豬扒亦沒有太咸, 但個飯拎到來只是暖和, 豬扒也太厚兼不太夠冧, 炭燒得亦不夠平均,整體都算不錯的!我同那位女孩都是吃這個餐的 10/6 那次間K房好大的, 仲有獨立洗手間;21/6 間K房較細, 4個人有些少迫Service 算ok 的, 21
旺角創興 Neway 的接待處位於12/F,

10/6/2013
芝士焗海魚飯
個飯算夠熱, 但焗得有些少過火,
芝士汁好香濃, 仲有一大塊芝士在個飯的面, 好有新鮮感,
食落好開胃, 個汁亦足夠,
但個海魚, 亦即龍脷柳, 好咸兼有部分是好鞋,
整體來說, 味道還可以的

21/6/2013
芝士白汁焗海鮮飯
焗得過了火, 白汁的面有好多黑色一點點,
炭燒豬肉眼扒飯配蒜蓉汁
炭燒豬肉眼扒飯配蒜蓉汁 x2
有d 紅蘿蔔作為蔬菜, 夠健康!
一食落去, 蒜蓉汁個味超重, d 豬扒亦沒有太咸,
整體都算不錯的!

我同那位女孩都是吃這個餐的

10/6 那次間K房好大的, 仲有獨立洗手間;
21/6 間K房較細, 4個人有些少迫

Service 算ok 的, 21/6 10:30am 上去就排了約10 mins 先拎到房,
去到11/F, 服務生一見我拿着1個Birthday Cake,
就立即叫我放低, 話會幫我放落雪櫃 ~

食完lunch 後, 電視熒幕自動轉了做生日歌,
服務生就拎了我買的那個Birthday Cake, 仲點了蠟燭先入來,
那位女孩好surprised, that’s what I want,
非常感謝d 服務生及旺角創興 Neway!

Other Info. : 由於是次食評包含2次的用餐, 所以用餐日期沒有填寫
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
Celebration
Birthday