6 day(s) ago 0 views
早排社交平台成日見到K11嘅呢間牛肉飯店洗版,原來位置都幾隱蔽下😳隱藏咗係一間傢俬舖入邊,要認真搵吓先睇到,平日夜晚都好旺場,要排一陣隊先入到去🫣🐮慢煮熟成牛肉呢度嘅食法主要係揀個肉類、Base同埋醬汁🥩另外亦都可以自由加配一啲配菜,而每一個飯本身亦都包埋佢哋嘅自家製鮮忌廉🍼呢個牛肉飯喺呢度嘅招牌菜🐮一嚟到已經覺得好吸引,慢煮牛肉一片片擺到好似一朵花咁🤩已經煮到好軟熟,中間就係我哋加咗嘅蘭王蛋🍳醬汁方面我哋就揀咗芥末籽肉汁,好似平時食切肉嗰種汁咁,係一款比較濃味嘅醬汁,而飯底就揀咗蒜香醬油炒飯,炒得幾香,有淡淡嘅蒜香味🧄🐷慢煮熟成熊本豚另一個飯我哋就揀咗食豬🐽今次就揀咗半熟溫泉蛋,飯底亦都轉左淡麗蛋白炒飯,而醬汁方面就係砵酒黑椒昆布汁,慢煮過嘅豬肉同樣軟腍,完全唔怕覺得乾😌呢個飯底就有啲似中式嘅蛋白炒飯,加入咗蔥花同埋蛋碎,而呢款醬汁都幾特別,真係食得出陣陣嘅昆布香味🤓

🐮慢煮熟成牛肉

🐷慢煮熟成熊本豚