跟朋友在K11行街經過一間文青特色傢俬店 發現裏面有間主打慢煮牛嘅餐廳 於是就入去試一試 我們分別點了兩個signature 嘅慢煮牛肉飯 但就分別嘗試唔同嘅醬料同配搭:🐮慢煮熟成牛肉+蒜香油炒飯+秘製熟成牛辣肉醬+ 蘭王生雞蛋+脆香蒜片鼎鼎大名嘅蘭王蛋配上炒飯底 簡直係一流 超級好味嘅蛋汁同啲蒜香炒飯完美咁撈埋一齊 再加埋牛肉醬辣辣地超級惹味 就咁食個飯已經食唔停口另一方面 慢煮牛不愧係餐廳主打招牌 肉質嫩口 而且咬落去超有質感 加埋脆脆的蒜片 令佢更上一層樓🐮慢煮熟成牛肉+蒜香油炒飯+芥末籽肉汁+自家製鮮忌廉+ 流心香煎日本蛋這一份想試芥末籽肉汁再加自家製鮮忌廉的配搭 肉質豐富嘅牛肉配上酸酸甜甜嘅汁以及流心蛋的蛋汁 令人食慾大增 又會食多幾啖飯🙈 連埋鮮忌廉食反而可以減低油膩感 是有驚喜的配搭加了$48要小食炸雞 共有3大件 上枱時覺得看似有點乾 但是咬下去有驚喜 入面還保留了肉汁而且外皮是脆的 加分位是配搭的沙律醬 有點微辣 問了店員後才知道原來是自家調製的 沙律醬中加味醂及七味粉 讚👍🏻

• 慢煮熟成牛肉飯
試咗K11 art mall呢間人氣慢煮熟成牛肉丼飯店,原來係HOW to Live Well團隊聯乘日本插畫大師原田治OSAMU GOODS打做嘅首間海外主題餐廳. 小店以木系日式crossover 美式復古裝潢, 格局走簡約快餐路線. 餐牌簡而精貴精不貴多兩頁紙, 不過高度彈性完全可以配合自己口味挑選食材醬汁配料等. 嘩親民價食到優質肉排隊都抵啦. 套餐最平$88起,包左自選肉類(90g/120g/150g)+主食(飯/意粉/沙律/蔬菜)+topping + 醬汁+ 自家製忌廉+飲品(酒精類或軟飲料). 加$68仲可以upgradeA5和牛㖭啊. 兩個人食,梗係盡量試多啲唔同款式啦. ⭐️秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條薯條新鮮炸好香脆薯味十足. 辣肉醬份量幾多,味道香濃有肉味,咬落好有質感. 個人覺得撈飯仲好味過配薯條因為真係好惹味. ⭐️慢煮熟食牛肉餐廳主打嘅熟食牛肉係產自美國優質牛肉,經過嚴格嘅溫度濕度等要求自家熟成21日再經慢煮1小時,所以片片薄切牛肉都保持鮮嫩,肉味濃郁. 紅酒醬汁配熟成牛肉係相當好嘅配搭感覺更有層次. 另外加咗半熟日本溫泉蛋,撈埋食味道更滑. 日式炒雜菜有驚
兩個人食,梗係盡量試多啲唔同款式啦.

⭐️秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條

⭐️慢煮熟食牛肉
餐廳主打嘅熟食牛肉係產自美國優質牛肉,經過嚴格嘅溫度濕度等要求自家熟成21日再經慢煮1小時,所以片片薄切牛肉都保持鮮嫩,肉味濃郁. 紅酒醬汁配熟成牛肉係相當好嘅配搭感覺更有層次. 另外加咗半熟日本溫泉蛋,撈埋食味道更滑. 日式炒雜菜有驚喜,好鮮甜新鮮.

⭐️慢煮北海道四元豚
雖然餐廳招牌係牛肉,個人更愛呢個豚肉飯,估唔到食豚肉個口感可以咁嫰滑,混合蘭王生雞蛋仲正,珍珠米粒粒飽滿充滿米香. 個香橙肉汁又幾特別喎.

自家製忌廉每日新鮮打造,味道甜甜地,估唔到配肉類都好夾,一啲都唔膩反而可以令丼飯口感更輕盈清新.

不過留意番,落單起計到上菜時間都要等一陣嘅,個名都話你知係慢煮啦,心急嘅人記住放慢腳步享受吓同朋友傾偈嘅時間慢慢等美食送到.

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 慢煮北海道四元豚
  • 秘製熟成牛辣肉醬配經典脆炸薯條
2024-06-21 5448 views
SLOW COW,位於尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖。 店內環境是日系美式復古設計,餐廳主打慢煮熟成牛肉飯, 客人可以自由組合套餐款式,拼出自己喜歡的口味。晚餐🍴 ~ 慢煮熟成牛肉+ 蕃茄醬洋蔥意粉+ 芥末籽肉汁+ 自家製鮮忌廉+ 流心香煎日本蛋+ 有機水耕菜沙律 + 青森縣富士蘋果 $143, 慢煮北海道四元豚+ 珍珠白米飯+ 紅酒照燒汁+ 自家製鮮忌廉+ 麵豉湯+ 千葉縣和梨 $128。   ▫️慢煮熟成牛肉+ 蕃茄醬洋蔥意粉+ 芥末籽肉汁+ 自家製鮮忌廉+ 流心香煎日本蛋 ~ 熟成牛肉口感軟腍, 肉香味濃,配上芥末籽肉汁和自家製鮮忌廉, 增添豐富口味。蕃茄醬洋蔥意粉酸酸甜甜, 食起來很開胃。 ▫️有機水耕菜沙律 ~ 加$23 就可以跟套餐有新鮮健康的沙律菜。 ▫️慢煮北海道四元豚+ 珍珠白米飯+ 紅酒照燒汁+ 自家製鮮忌廉 ~ 四元豚肉質細嫩有彈性, 紅燒照燒汁夠惹味,拌飯好滋味。 ▫️麵豉湯 ~ 味道溫和,不會過鹹。 ▫️青森縣富士蘋果 ~ 果味香甜,有陣陣蘋果香。 ▫️千葉縣和梨 ~ 味道清香,清爽口感。 第一次到SLOW COW, 感覺不錯。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐

有機水耕菜沙律

▫️麵豉湯 ~ 味道溫和,不會過鹹。
麵豉湯

▫️青森縣富士蘋果 ~ 果味香甜,有陣陣蘋果香。

▫️千葉縣和梨 ~ 味道清香,清爽口感。
青森縣富士蘋果 & 千葉縣和梨

第一次到SLOW COW, 感覺不錯。

2024-06-20
有機水耕菜沙律
麵豉湯
青森縣富士蘋果 & 千葉縣和梨
  • 青森縣富士蘋果&千葉縣和梨
  • 慢煮北海道四元豚+珍珠白米飯+紅酒照燒汁+自家製鮮忌廉
  • 慢煮熟成牛肉+蕃茄醬洋蔥意粉+芥末籽肉汁+自家製鮮忌廉+流心香煎日本蛋+有機水耕菜沙律+青森縣富士蘋果$143,慢煮北海道四元豚+珍珠白米飯+紅酒照燒汁+自家製鮮忌廉+麵豉湯+千葉縣和梨$128
一直想試試《𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐖》的美日式牛肉飯 但每次都因為人潮太多而打退堂鼓 (⑉・̆-・̆⑉) 最近終於去排隊品嘗了耶❤《𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐖》 佔地雖然不大,但設計巧妙讓人感覺寬敞舒適,美日式風裝潢,好酷~有沙發座位,也有適合多人聚會的大木桌 不同規模的聚會都適合在這裡享用美食 •ᴗ• 餐點種類豐富,從小食到主菜一應俱全 性價比蠻高的,尤其是套餐更是超值!𓐎 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐰 招牌($𝟖𝟖)【自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉】𖦹慢煮熟成牛肉(𝟗𝟎𝐠)𖦹蒜香醬油炒飯(+$𝟓)𖦹芥末籽肉汁𖦹半熟日本溫泉蛋(+$𝟏𝟎)入門最基本必食的慢煮熟成牛肉💖經過慢煮處理後,肉質嫩滑可口搭配芥末籽肉汁和自家製鮮忌廉,口感層次豐富 主食挑選了蒜香醬油炒飯,再加上半熟日本溫泉蛋 每一口都讓人回味無窮,好幸福的味道⸝⸝ ᷇࿀ ᷆⸝⸝𖦹頂級美國三角脊扒牛肉(𝟗𝟎𝐠)(+$𝟑𝟖)𖦹日式炒雜菜(+$𝟖)𖦹紅酒照燒汁𖦹日本蘭王生雞蛋黃(+$𝟔)另一份升級了做美國三角脊扒牛肉經過慢煮處理,薄薄的一片牛肉吃起來肉味濃郁,脂肪極少 (*ฅ́˘ฅ̀*)♡ 搭配紅酒照燒汁和自家製鮮忌廉,味道絕妙加上日式燉得超鮮甜的雜菜(•̀ᴗ

一直想試試《𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐖》的美日式牛肉飯
但每次都因為人潮太多而打退堂鼓 (⑉・̆-・̆⑉)
最近終於去排隊品嘗了耶❤

《𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐖》 佔地雖然不大,但設計巧妙
讓人感覺寬敞舒適,美日式風裝潢,好酷~
有沙發座位,也有適合多人聚會的大木桌
不同規模的聚會都適合在這裡享用美食 •ᴗ•
餐點種類豐富,從小食到主菜一應俱全
性價比蠻高的,尤其是套餐更是超值!

𓐎 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐰 招牌($𝟖𝟖)
【自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉】

𖦹慢煮熟成牛肉(𝟗𝟎𝐠)
𖦹蒜香醬油炒飯(+$𝟓)
𖦹芥末籽肉汁
𖦹半熟日本溫泉蛋(+$𝟏𝟎)

入門最基本必食的慢煮熟成牛肉💖
經過慢煮處理後,肉質嫩滑可口
搭配芥末籽肉汁和自家製鮮忌廉,口感層次豐富
主食挑選了蒜香醬油炒飯,再加上半熟日本溫泉蛋
每一口都讓人回味無窮,好幸福的味道⸝⸝ ᷇࿀ ᷆⸝⸝

𖦹頂級美國三角脊扒牛肉(𝟗𝟎𝐠)(+$𝟑𝟖)
𖦹日式炒雜菜(+$𝟖)
𖦹紅酒照燒汁
𖦹日本蘭王生雞蛋黃(+$𝟔)

另一份升級了做美國三角脊扒牛肉
經過慢煮處理,薄薄的一片牛肉
吃起來肉味濃郁,脂肪極少 (*ฅ́˘ฅ̀*)♡
搭配紅酒照燒汁和自家製鮮忌廉,味道絕妙加上日式燉得超鮮甜的雜菜(•̀ᴗ•̀)
🧡和必選的日本蘭王生雞蛋黃,整體更加豐富

𓐎 日式唐揚炸雞($𝟒𝟖)

🍗這道日式唐揚炸雞有三大件
剛剛炸起,外皮金黃酥脆
內裡肉質嫩滑,配上酸酸辣辣的千島醬汁
簡直是一絕,味道相當惹味!

📍 𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐖 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

5 day(s) ago 0 views
Slow Cow🐮慢煮牛丼〰️餐廳位於K11 Art Mall 以日系美式風格裝修🙂‍↕️之前weekend經過見到勁多人排隊👯‍♀️今次平日夜晚7點去到排咗15分鐘就入得😁呢間嘅牛丼果然冇令我失望 推介大家嚟試🙌🏻Slow Cow招牌✨🔹Meat - 慢煮熟成牛肉 $88普通版有90g牛 女仔嚟講絕對夠食👍🏻餐廳採用美國優質牛肉🐄肉質鮮嫩 有淡淡用火槍燒過嘅香味 非常嫩滑冇筋 牛肉厚薄適中😙🔹Base - 蒜香醬油炒飯 (+$5)非常香口惹味😋炸蒜片令蒜香更加突出 又有多一層口感👍🏻不過米飯煮得比較濕潤 仲以為會係偏乾身炒飯質地🫣🔹Sauce1)芥末籽肉汁比較fresh嘅一款醬汁 酸酸甜甜 同牛肉出奇地夾 又幾開胃 (推介!😎😎2)紅酒照燒汁呢一款汁嘅紅洒味突出 同牛肉都夾 但我鍾意fresh啲嘅芥末汁多啲😆🔹Addition +日本蘭王生雞蛋黃 (+$6)+自家製忌廉 (唔使加錢)生蛋配飯係一流🥚忌廉少少甜甜哋😋兩樣撈埋落個牛丼 質感提升❣️🥰

Slow Cow招牌✨
🔹Meat - 慢煮熟成牛肉 $88

🔹Base - 蒜香醬油炒飯 (+$5)

🔹Sauce
1)芥末籽肉汁
2)紅酒照燒汁

🔹Addition
+日本蘭王生雞蛋黃 (+$6)
+自家製忌廉 (唔使加錢)
HOW to live well 與日本插畫大師原⽥治人氣品牌OSAMU GOODS合作,於尖沙咀 K11 Art Mall 開設首間海外主題餐廳 Slow Cow ,將傳統日式牛丼重新演繹,店內裝潢以日系美式復古風格為主調,處處可見原田治筆下經典角色OSAMU GOODS可愛插畫,以慢煮熟成牛肉、上等日本雞蛋及珍珠白米飯為主打,自由選四部曲包括各款肉類、主食、汁醬和配料,價錢由$88起,靈活搭配個人化口味。慢煮熟成牛肉 $88 並盛 90g採用產自美國的優質牛肉,自家熟成過後再慢煮一小時,嚴格控制牛肉生熟程度,邊位微焦,中心仍保持嫩紅色,保留豐滿肉汁,口感軟嫩,切得厚薄均勻,完全覆蓋飯面,自家製鮮忌廉則是每日新鮮人手製作,微甜柔滑,自選紅酒照燒汁和淡麗蛋白炒飯 +$8,米粒圓潤飽滿,口感帶黏性,易於掛汁,令肉香再昇華,另加$6就有一隻日本「蘭王」生雞蛋黃,刺穿橙紅色蛋黃後,纏著一層滑溜靈動的金黃蛋汁,拌飯一流。慢煮北海道四元豚 $88 並盛 90g來自北海道的四元豚肥瘦適中,用上與牛肉同樣的慢煮方法,發揮豬種的優點,肉質鬆軟細緻,不覺平時吃豬肉時常見的臊味,配合香橙肉汁、蒜片和蒜香醬

慢煮熟成牛肉 $88 並盛 90g
慢煮熟成牛肉

慢煮熟成牛肉飯

慢煮北海道四元豚 $88 並盛 90g
慢煮北海道四元豚

配合香橙肉汁、蒜片和蒜香醬油炒飯+$5,軟糯飯粒吸飽開胃惹味的醬汁,流心香煎日本蛋 +$10 半熟晶瑩流心中的蛋黃,添上濃滑蛋香。
流心香煎日本蛋

每客丼飯加配飲品玄米茶和清麥茶,每支 $18。
烏龍茶
2024-11-11
$130 (Dinner)
慢煮熟成牛肉
慢煮北海道四元豚
流心香煎日本蛋
2024-11-13 39 views
今日約好同一個好耐都冇見嘅朋友食飯,特登約咗好就腳嘅K11商場,尖東站直達,呢間餐廳我係特登為佢而揀嘅,因為佢鍾意啲日式小店,而剛好呢間餐廳就係喺一間好別緻嘅傢俬舖入邊,我哋大家都早咗到,所以就喺傢俬店度行咗一陣,先至入餐廳,講201坐低,我朋友就話呢間餐廳佢好鍾意,感覺好似啲日式家庭小店咁樣。今日要咗個慢煮熟食牛肉,要咗正常90g,我自己近排唔太想食澱粉質,好彩呢度有得揀個底係日式炒雜菜,我選擇咗要流心香煎日本蛋再加香橙肉汁,呢個汁我覺得幾特別,有種清新嘅味道,配埋肉一齊食會令到成件事冇咁滯。而且雜菜個汁係有少少甜味,幾好味。朋友就要咗慢煮熟食牛肉加淡麗蛋白炒飯,再要個半熟日本溫泉蛋,醬汁就要秘製熟成牛辣肉醬,秘製熟成牛辣肉醬真係一定要叫,將佢嚟撈飯食真係好正!

正宗的牛丼是要搭配着①颗半熟温泉蛋!!!!一整块牛肉十•半熟鸡蛋十炸蒜十忌廉OMG...谁在屏幕外面流口水日式半熟鸡蛋黏糊糊的口感蛋液包裹着颗粒分明的米饭(我选的是「蒜香酱油炒饭」可以选择酱汁!!!!爱吃捞饭的uu们有口福了吧供应七种不同口味的酱汁我个人就喜欢「红酒照烧汁」倒入酱汁、搅拌鸡蛋合着酱油炒饭。。升华了…我4就为了这一口出世的。混着点忌廉、店内呈现红色~有小公仔的地方可以随处拍拍拍!实现捧着米饭出片来香港不就是拍拍照打卡吗嘿嘿(这算不算我跟风最成功的一次
正宗的牛丼是要搭配着①颗半熟温泉蛋!!!!
一整块牛肉十•半熟鸡蛋十炸蒜十忌廉

嘿嘿(这算不算我跟风最成功的一次
2024-11-11
Dining Offer
Tasting Event
嚟到K11睇水牌搵食最後揀咗嚟呢度晚餐都有少少難搵最主要係因為餐廳同出面嘅舖頭融為一體唔係好覺眼🥸餐廳裝修有少少日系復古風好多木嘅元素環境都幾有格調QR code落單Menu比較簡單大概就係可以自己配搭嘅丼揀牛肉再揀汁同主食同埋其他配料當日叫咗兩個丼✨️頂級美國三角脊扒牛肉配淡麗蛋白炒飯 3.5/5🧡牛肉嘅油花味香,但又唔會太肥膩加埋cream嘅淡淡甜味,幾好食😋同埋可能因為揀咗香橙肉汁,本身個汁就比較清新,感小姐覺得成個丼嘅味道都幾balance唔會好heavy好油個淡麗炒飯其實味道係足夠嘅,唔會係冇味嗰種有少少似平時食炒飯嗰種鹽香,不過唔係鼓油嗰種鹹味,都算有驚喜不過!啲蛋白同飯炒起嚟變成一舊舊咁黐住口感麻麻✨️ 慢煮熟成牛肉配蒜香醬油炒飯🧡相比起嚟呢一個熟成牛肉肉味比較濃唔會咁多油香配搭返其他味道突出啲嘅汁同炒飯都ok蒜香醬油炒飯冇好似淡麗蛋白炒飯咁炒到一舊舊,但味道比較單一,冇一種可以提升個丼嘅感覺反而個汁幾好味!係墨西哥風味嘅辣汁而唔係普通辣汁 (唔記得咗個汁叫咩名🫠)配牛肉食好夾👍🏻總結: 3.5🧡/5百幾蚊一碗丼飯嚟講,牛肉嘅質素合理整體味道唔錯但唔算好精緻亦都唔係好大碟優點
嚟到K11睇水牌搵食

大概就係可以自己配搭嘅丼
揀牛肉再揀汁同主食同埋其他配料

當日叫咗兩個丼
✨️頂級美國三角脊扒牛肉配淡麗蛋白炒飯 3.5/5🧡

牛肉嘅油花味香,但又唔會太肥膩
加埋cream嘅淡淡甜味,幾好食😋
唔會好heavy好油
個淡麗炒飯其實味道係足夠嘅,唔會係冇味嗰種
不過!啲蛋白同飯炒起嚟變成一舊舊咁黐住
口感麻麻

✨️ 慢煮熟成牛肉配蒜香醬油炒飯🧡

相比起嚟呢一個熟成牛肉肉味比較濃
唔會咁多油香
配搭返其他味道突出啲嘅汁同炒飯都ok
配牛肉食好夾👍🏻

總結: 3.5🧡/5
百幾蚊一碗丼飯嚟講,牛肉嘅質素合理
整體味道唔錯但唔算好精緻
亦都唔係好大碟
優點在於可以根據個人口味選擇唔同配搭
令差唔多嘅丼有出其不意嘅味道
上菜速度快,適合肚餓嘅時候嚟🤣
不過環境比較嘈,未必岩約朋友嚟慢慢傾偈食飯
眼見客人都係turnover得比較快
如果嚟開附近想快快搞掂一餐,但又對食物有啲要求,都可以試試佢
1K
2024-11-11 0 views
👧🏻😋👅🍽✨價錢相宜靚靚熟成牛🍱 -🐮 K11 Art Mall HOW furniture入面有個小鋪位賣熟成牛丼, 唔止牛亦唔只飯, 仲有酒飲🐮 餐廳唔算多位但感覺舒適, 基本$88一個set有extra / add-on選擇-🥩 MEAT 並盛90g $88💯慢煮熟成牛肉肉質軟嫩, 配上鮮忌廉同乾蒜好突出肉鮮味💯慢煮北海道四元豚冇多餘調味, 食落就係簡單直接豬肉甜味, 邊邊帶少少筋腱位有咬口-🌾 BASE +$5 / $8✨可配飯/意粉/沙律, 兩款炒飯都粒粒分明又唔油; 蒜香醬油好鹹香惹味, 淡麗蛋白炒濕潤香口-🍳 TOPPING +$10💯半熟溫泉蛋同香煎蛋都採用日本蛋, 蛋黃呈橙紅色, 同有流心效果, 配肉同飯食都係好夾-🧆SAUCE✨醬汁係分開上方便share同試下唔同配搭; 香橙肉汁酸酸甜甜配清清地既豚肉好夾✨秘製熟成牛辣肉醬 $12 有一大兜入面好多肉碎唔會太肥, 微辣同肉汁就算送白飯都會好正, 送晒飯後有剩亦都就咁食晒
👧🏻😋👅🍽✨
價錢相宜靚靚熟成牛🍱

🥩
MEAT 並盛90g $88
💯慢煮熟成牛肉肉質軟嫩, 配上鮮忌廉同乾蒜好突出肉鮮味

🌾
BASE +$5 / $8

🍳
TOPPING +$10
🧆
SAUCE

2024-11-10 0 views
今日同奴才爸去咗試呢間主打慢煮肉類嘅丼飯專門店,我哋叫咗慢煮熟成牛肉飯🐃同慢煮北海道四元豚飯🐖兩個飯都加咗蘭王蛋🤤慢煮熟成牛肉飯🐃牛肉薄切排得好整齊,中間仲有隻流心蘭王蛋同埋忌廉,賣相一流🤩牛肉雖則未到入口即溶,但就充滿濃濃既牛味,而且完全唔韌,慢煮嘅技巧真係發揮到淋漓盡致。醬油炒飯粒粒分明,唔會太濕,有三個飯量可以揀👍🏻蘭王蛋同牛肉同埋飯撈埋一齊食,味道更加豐富,口感更加滑溜🤤慢煮北海道四元豚飯🐖四元豚嘅肉質唔算鞋而且肥瘦適中,食落去完全冇肥膩感,反而有種淡淡既豬香味。同牛肉飯一樣,都係用蒜香醬油炒飯做底,飯粒分明,而且唔會太鹹,同四元豚嘅味道好配合。蘭王蛋嘅蛋黃同樣係畫龍點睛之筆,令成個飯嘅味道更加層次豐富,食落去唔會悶😋兩款丼飯嘅賣相都非常吸引,擺盤唔係求其擺,而且份量都唔細,性價比都算高。除咗丼飯之外,餐廳仲提供咗幾款醬汁配搭,我哋就揀咗紅酒照燒汁同埋芥末籽肉汁,食客可以根據自己嘅口味選擇👍🏻🤑 人均消費:~$130🤩 推薦指數:7.5 / 10📍 餐廳資料:SLOW COW (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:

慢煮熟成牛肉飯🐃

慢煮北海道四元豚飯🐖

🤑 人均消費:~$130
🤩 推薦指數:7.5 / 10
📍 餐廳資料:SLOW COW (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #尖沙咀美食 #K11 #慢煮熟成牛 #北海道四元豚 #牛丼新造 #SlowCow
2024-11-09 0 views
早幾日經過K11 ,行入一間家品店入竟然見到一間食熟成牛嘅餐廳,裝修都幾得意,好有日式風格,就入去試吓~SlowCow 招牌set 有自選肉類+主食+醬汁+自家製忌廉~我哋就嗌咗:1. 慢煮熟成牛肉+淡麗蛋白炒飯+秘製熟成牛辣肉醬+日本蘭王生雞蛋黃2. 慢煮北海道四元豚+日式炒雜菜+香橙肉汁+日本蘭王生雞蛋黃兩款肉質都幾好食,幾嫩滑,店員臨拎上枱之前仲會用火槍輕輕燒下👍🏻另外都幾推介佢哋嘅醬汁,辣肉醬就好惹味,香橙肉汁就有特色,令人開胃😊

SlowCow 招牌set 有自選肉類+
主食+醬汁+自家製忌廉~我哋就嗌咗:

2024-11-04 208 views
SLOW COW地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖放工發掘到好嘢食🥰慢煮熟成牛肉🥩$88 (日本蘭王生雞蛋黃🥚+$6)呢個慢煮熟成牛肉餐真係帶俾我一個驚喜,牛肉煮得好入味😍,而且肉質鮮嫩,每一啖都充滿啲肉汁😏,再加上啲蒜香醬油炒飯同埋紅酒照燒汁🤣,口味真係一級棒!如果追求更加豐富口感,可以考慮追加生雞蛋黃,絕對會將成碗嘢昇華,正😚慢煮北海道四元豚🐷 $88 (日本蘭王生雞蛋黃🥚+$6)啲豬肉煮得好嫩滑,每一口都充滿豬肉嘅香氣同肉汁,再配上淡麗蛋白炒飯同香橙肉汁😚,味道酸甜適中,令人回味無窮,超開胃🤤!如果再加埋生雞蛋黃配搭嘅飯同汁更加突顯豬肉嘅美味添,正🤪清麥茶🥤$18一杯香濃的清麥茶,解膩又開胃🤤#nicefoodie尖沙咀-—————#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #打卡 #尖沙咀 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店
SLOW COW
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201B號舖

放工發掘到好嘢食🥰

慢煮熟成牛肉🥩$88 (日本蘭王生雞蛋黃🥚+$6)

慢煮北海道四元豚🐷 $88 (日本蘭王生雞蛋黃🥚+$6)

清麥茶🥤$18
一杯香濃的清麥茶,解膩又開胃🤤

#nicefoodie尖沙咀

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #美食 #打卡 #尖沙咀 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #日菜 #西餐
2024-11-01 317 views
收藏咗的餐廳,終於有時間去了。二人枱很窄,兩碟飯剛好夠放在枱上,女士唔會有位擺袋,坐得唔舒服。掃一掃二維碼落單,幾方便。🐮慢煮熟成牛肉,珍珠白米飯,紅酒照燒汁,自家製鮮忌廉,加$要咗隻日本蘭王生雞蛋黃慢煮熟成牛肉有嚼勁,味道濃郁;珍珠白米飯口感黏糯;紅酒照燒汁比較甜,日本蘭王生雞蛋黃質地濃稠。🐮慢煮北海道四元豚,珍珠白米飯,香橙肉汁我覺得慢煮北海道四元豚比慢煮熟定牛肉更好食😋,肉質軟滑,有肉香,味道唔羶;香橙肉汁鹹鹹酸酸,味道特別。我竟然可以食曬成碗飯啊!餐廳用餐限時90分鐘、自己用手機落單、自己去櫃面埋單,有時間限制有啲壓迫感,俾我的感覺似食快餐,雖然慢煮有理,但係價錢就唔合理囉。

收藏咗的餐廳,終於有時間去了。

掃一掃二維碼落單,幾方便。

🐮慢煮北海道四元豚,珍珠白米飯,香橙肉汁

2024-10-23 526 views
今日扮文青去K11行下IKEA 同睇下衫,行到一間傢俬店發現隱藏左幾間餐廳,其中一間店外有好多人排隊,所以都跟住試吓,原來係日式慢煮▪️慢煮熟成牛肉+蕃茄醬洋蔥意粉+生雞蛋黃:上餐賣相一流,生蛋黃做topping再用一堆熟成牛肉鋪係意粉上面,而我第一時間先揀一片牛肉,熟度絕對岩岩好,而家有少少鹽食落好開胃,之後再用蛋黃拌勻意粉,成件事prefect match! 下次去K11 encore!!美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟

美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟