2023-06-14 1401 views
一直想來試下這間青口專門店,正好同事last day 問有何想食,當然趁這機會試下佢。餐廳不大,主要分為吧枱區及餐枱區。我地被安排吧枱區,可以望住廚師整野食。坐低同事先點了杯白酒,送青口適合不過。送菜速度好有效率,呢頭落單,隔一陣就上!吞拿魚帶子他他放上了食用花,賣相精美。吞拿魚、帶子、牛油果混合而成,用多士點黎食,簡單又好味。煙三文魚乳酪洋蔥薯仔蛋餅蛋餅鋪面的全都是我愛的煙三文魚,蛋餅食到薯仔粒,入口濕潤,加埋煙三文魚一齊食,蛋香中又有咸香,好食!經典香草白酒汁煮青口來到青口專門店,當然要點青口,這裏的青口比一般食到的大隻,份量也多,附以滿滿一籮即炸薯條,望到都邪惡。白酒味道不算太濃,但有蒜片搭配,食到青口的鮮甜肥美。法式藍芝士汁煮青口這個芝士汁好濃,滿滿的藍芝士香,青口蘸芝士汁已經好夠味,甚或是薯條點汁黎食都好食!兩主打4款青口,我們點的2款都幾令人滿意,如果諗唔到食咩,又唔想太heavy,食盤青口做晚餐,十分不錯!
吞拿魚帶子他他
煙三文魚乳酪洋蔥薯仔蛋餅