2021-12-16
同朋友係Yoho High Tea, Glasshouse 肯定係我首選,午後Glasshouse 人不多,望住出面平台花園飲杯咖啡更是讓人心曠神怡。最重要Glasshouse係親子友善餐廳,照顧埋Kids 既需要,朋友帶埋k1的女兒黎都唔怕無野arm佢食,一個kids set有主菜果汁同埋雪糕,我係kid 既話都會坐定定食晒佢😍芝士焗脆脆肉醬意粉Kids Set 有意粉亦都有漢堡揀,朋友女兒揀左肉醬意粉,揀單美味,意粉一上檯朋友女兒已急不及待伸出小手想要攞一條。蕃茄牛肉意粉同芝士粉,意粉煮得Al Dante, 蕃茄酸甜有致,好食。-大人當然食D大人野🤗🤗酥炸珍寶軟殼蟹凱撒沙律伴流心蛋珍寶軟殼蟹炸到脆卜卜,真係超大隻,沙律菜新鮮爽脆,最正係炸流心蛋,蛋黃流出黎超嫰滑,加埋parmesan cheese 同麵包粒粒,超愛🥰-秘製乳豬臘腸炒飯318超美味,最種要係整乳豬功夫多,有細路係屋企就好難整。呢到的臘腸炒飯底炒得夠鑊氣,飯粒粒粒分明,乳豬外皮有油香,而肉則嫩滑到不得了,鮮甜多汁,下低炒飯底吸收晒,好食。-香草脆皮梳孚厘128食完主菜,叫個大人細路都食得既香草脆皮梳孚厘作結吧🤩🤩脆皮有
芝士焗脆脆肉醬意粉
Kids Set 有意粉亦都有漢堡揀,朋友女兒揀左肉醬意粉,揀單美味,意粉一上檯朋友女兒已急不及待伸出小手想要攞一條。蕃茄牛肉意粉同芝士粉,意粉煮得Al Dante, 蕃茄酸甜有致,好食。 -
大人當然食D大人野🤗🤗
酥炸珍寶軟殼蟹凱撒沙律伴流心蛋
珍寶軟殼蟹炸到脆卜卜,真係超大隻,沙律菜新鮮爽脆,最正係炸流心蛋,蛋黃流出黎超嫰滑,加埋parmesan cheese 同麵包粒粒,超愛🥰 -
秘製乳豬臘腸炒飯318
香草脆皮梳孚厘128
食完主菜,叫個大人細路都食得既香草脆皮梳孚厘作結吧🤩🤩脆皮有點像墨西哥包的脆皮,香脆帶甜,口感綿滑非常, 軟熟又有空氣感!配埋Raspberry 醬,酸中帶甜,Yummy
Kid Set 仲有Raspberry 果汁同朱古力雪糕, 份量小小, 正好合胃口,正😍