2017-05-09
今日同朋友A食飯🍽,我地約左系荃灣地鐵站🚇等,見面後再決定食乜啦🙃!我地行行下去左附近既南豐中心,個度食物選擇吾多🤔,最後揀左比較吸引Kim's Spoon,食韓國🇰🇷菜~每枱都有1盒泡菜,中意食泡菜既朋友食幾多都得啦🍴!弘大至熱選套餐(2人份)($288):雖然單點都有好多選擇✨,但見到呢個弘大至熱選套餐咁可愛,就即刻比佢吸引住😍!Menu寫住製作需時30分鐘⏱,我地傾住計等💬,感覺都吾算等左好耐😀。香辣炒年糕:香辣炒年糕賣相好靚,上層充滿奶白色既忌廉🍦,仲有d彩色既sprinkles🍬,好夢幻啊🎠!上菜時店員叫我地食左呢個先,因為凍左❄️會冇咁好食~碗年糕有煙♨️,但入口溫度🌡️啱啱好。年糕非常惹味,煙煙韌韌,味道微辣🔥,估吾到同忌廉又幾夾喎😆!甜辣炸雞:炸雞🐔甜甜地、微辣,入口香脆💥,吾會過份油膩。美國肩胛翼板牛肉:到左小妹最期待既牛肉喇❤️!仲有得自己烤,可以自己控制幾熟,好正啊😝!美國肩胛翼板肉質好有彈性,脂肪分佈平均,好juicy💦啊!雖然餐盤上有黑椒汁同蜜糖芥末醬(2隻都好好味),但個人就prefer原汁原味咁食😋,因為本身牛味都非常香濃🤤~另外,塊鐵板好好用,吾會燒燶d牛肉之餘
麵包、薯條、沙律:麵包同沙律都不過不失👌🏻~麵包🥖我地點左年糕醬食😂,索滿年糕醬之後味道都ok😛;沙律🥗可以中和下滯滯地既感覺😌;d薯條🍟林既,好似擺左好耐咁😶,有少少失望😪。