2022-05-19
《用心製作101🌟》———————————————-#壹01 🇹🇼-喺觀塘行完街想搵下野食,上網見到呢間由香港年輕人開嘅台灣菜好評如潮,好用心嘅製作,就去食下♥️ -店員話比我哋知而家做緊外賣自取或者下晝2:30後堂食全單九折,非繁忙時間仲要唔限用餐時間,可以任用Wi-Fi,而餐廳本身就已經免加一,超級抵食💰-🥭 101芒果魯肉飯魯肉飯一定係必點,五花腩肉肥瘦參半,唔會好膩,而滷汁亦相當入味,鹹中帶甜😙 特別在佢喺上面配咗芒果,但原來一啲都唔奇怪,反而清清甜甜,層次更豐富🤗-🐥 香蔥紫菜手撕雞飯佢嘅雞肉嫩滑,一啲都唔柴,食雞連皮超好味,紫菜嘅份量好多,撈咗啲香蔥一齊食,相當惹味🤤-🌟 熔岩蛋之戀每次去台灣都一定會食蛋餅,呢間新出咗蛋餅梗係要過下口癮,佢複製到果份經典台式風味出黎👍🏻 一如其名芝士真係熔岩,拉絲效果好勁😍-🇹🇼 台北夜市小食拼盤拼盤包咗台灣腸、花枝丸、鹽酥雞,尤其中意個鹽酥雞炸得好酥脆,全部都係一口size,啖啖肉~-雙檸冬瓜茶都幾特別,飲落帶點茉莉花香味,喺炎炎夏日飲番杯超級消暑;而黑糖鮮奶嘅黑糖味香濃,甜而不膩,抵讚🥰-⭐價錢參考:香蔥紫菜手撕雞飯:$57101芒果魯肉
———————————————-
#壹01 🇹🇼