2022-06-23
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐ 係IG見到好多人介紹呢間餐廳,係幾個後生仔自己創業嘅台灣料理,而且行平民路線,價錢十分優惠‼️試過之後覺得佢地好比心機去經營之餘,服務態度亦相當好😊飲品杯上印住每_進步1%,恰好同店名一樣1.01,希望餐廳越做越好😆😆🍚芒果滷肉飯$58睇相已經比佢吸引咗,芒果加滷肉嘅配搭幾新穎,味道幾夾。配料有酸菜同菜脯,可以撈埋一齊食😋🍚蜜汁紫菜排骨飯$60塊排骨成個碗咁大,勁誇張😱炸得都幾脆,我地叫咗多紫菜,完全比個排骨遮蓋咗,紫菜撈飯特別開胃😋🧆台北夜市小食拼盤$36有台灣腸、花枝丸同鹽酥雞,一個價錢就試到三樣小食,好滿足😙好香口,唔算太油膩🐥蘇子青瓜手撕雞$25手撕雞底下放左青瓜絲,感覺無咁油膩。手撕雞嫩滑,有特別調味過,而且全部無骨😙🫔邪惡蛋之戀$39蛋餅皮身便薄,餡料量充足,配肉鬆同芋泥,真係非常邪惡🤣🥤全手作芋頭鮮奶$24芋頭蓉每日新鮮製作,好足料☺️味道唔算好甜,好夾🥤雙檸冬瓜茶$21⭐️超級推薦⭐️好飲到我地叫咗兩杯🤣🤣茉莉花茶做茶底,冬瓜茶用冬瓜磚炒,所以唔會有假甜味🥰擺耐咗味道更加有層次,一開始係冬瓜同茶香味,之後就多咗青檸同檸檬味,感覺好清新,
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐
🍚芒果滷肉飯$58
🍚蜜汁紫菜排骨飯$60
🧆台北夜市小食拼盤$36
🐥蘇子青瓜手撕雞$25
🫔邪惡蛋之戀$39
蛋餅皮身便薄,餡料量充足,配肉鬆同芋泥,真係非常邪惡🤣
🥤全手作芋頭鮮奶$24
芋頭蓉每日新鮮製作,好足料☺️味道唔算好甜,好夾
🥤雙檸冬瓜茶$21
⭐️超級推薦⭐️
好飲到我地叫咗兩杯🤣🤣
茉莉花茶做茶底,冬瓜茶用冬瓜磚炒,所以唔會有假甜味🥰擺耐咗味道更加有層次,一開始係冬瓜同茶香味,之後就多咗青檸同檸檬味,感覺好清新,好適合夏天嘅飲品☺️
📍壹.01 (觀塘)
地址:觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖