2011-06-04 22 views
星期五又係我地一班老友四出搵食既黃金時間,朋友A係銅鑼灣返工,有一日返工係地鐵收到張傳單,係介紹一間歐陸式餐廳,見d環境同食物相幾吸引,就建議我地今個星期五去試下。可能我地預早訂檯啦,LaBon為我地安排在係VIP房,我地一行五人就可以係房間暢所欲言。大家飲下酒傾下計,十五分鐘到,第一道前菜就送到,係La Bon salad 同凱撒沙律。Labon沙律既煙三文魚很肥美,微酸的味道令胃口大增;而凱撒沙律份量勁足,淨係兩個沙律都夠五個人share。朋友A鐘意食牛肉,佢就點左個牛肉他他,而我同朋友K就點左兩份鵝肝,同朋友V朋友R分享。朋友A話個牛肉他他好好味,而我地個鵝肝都做到外脆內juice呀,佢地用左pineapple做伴碟,個人就鐘意蘋果多d羅。主菜我地就叫左羊架,黑毛豬同鱸魚,朋友K就好鐘意個魚,話個皮夠脆d肉又煮得剛好,好羊既我就覺得個羊可以再生d就更加好;至於個黑毛豬我就好滿意,因為唔係一般既豬扒甘,對於我呢d戒牛既人黎講係一個不錯既選擇!我地仲叫左個忌廉汁野菌意粉,個忌廉汁夠濃,野菌又新鮮,又一個不錯的選擇。朋友A同我都好鐘意食甜品,我地梗唔放過啦。我地就叫左兩個唔同既的甜品黎

三文魚份量夠多既la bon salad
凱撒沙律夠份量
鮮味的牛肉他他
香脆鵝肝夠香
好味既黑毛豬,I like it!
羊扒

朋友A同我都好鐘意食甜品,我地梗唔放過啦。我地就叫左兩個唔同既的甜品黎試下。朋友A點左個焦糖燉蛋,佢覺得個燉蛋略嫌不夠蛋味,而我order既心太軟就比想像中更有水準,我同V都好怕d太甜既甜品,而呢個心太軟就做到岩岩好,朋友V仲勁讚d士多啤梨好好味,無用糖水浸過,夠新鮮。
如果多d蛋味呢個焦糖燉蛋會仲好味
心太軟係超水準之作
埋單平均每人三百幾蚊,大家都食到飽飽。

今晚我地都好盡興,搵到一間好味又舒適既餐廳,下次搵食又多個選擇啦!
2011-06-03
$340 (Dinner)
三文魚份量夠多既la bon salad
凱撒沙律夠份量
鮮味的牛肉他他
香脆鵝肝夠香
羊扒
好味既黑毛豬,I like it!
如果多d蛋味呢個焦糖燉蛋會仲好味
心太軟係超水準之作