2018-01-16
尋晚同男友拍拖周年紀念, 佢帶我黎上環食西餐慶祝 =]先睇個MENU, 叫左個最近餐廳推出既晚市 Tasting Menu,可以以每位 $438 價錢食到六道菜,感覺好抵,所以我地每人叫左個. 好快侍應就遞上又熱又軟綿綿既麵包,仲配上橄欖醬、鹽味牛油和番茄醬伴吃。之後就黎左個北海道帶子二重奏,有帶子刺身配意大利魚子醬及日本山葵 and 香煎帶子配海鹽.廚師用兩種手法去煮,一冷一熱,口感食味不同,不過食得出帶子鮮甜,彈牙!另外一個蟹肉露荀意大利飯,蟹肉鮮甜而露荀爽口,唔錯唔錯!之後黎個招牌龍蝦湯,味道濃郁,不過龍蝦少左d.然後,侍應送上一小杯香橙雪葩,比客人清一清味蕾,迎接之後既兩道主菜!香煎銀雪魚、蕃茄香蒜薄奶油汁,魚肉香嫩有汁,而魚皮非常香脆,值得一試。 另一個主菜有香焗龍蝦半火雞卷配北海道帶子, 龍蝦鮮甜, 火雞釀入火腿,雞肉嫩滑,伴碟仲有帶子,配料多而豐富!甜品方面,有紅桑莓蛋糕配咖啡雪糕, 紅桑莓蛋糕軟綿綿,而咖啡味雪糕濃郁,非常好味。最後仲有點左個餐飲~ overall 環境唔錯, 食物都唔錯 ~ 最欣賞係呢度會將所有收入扣除成本開支後,全數撥款庭恩兒童中心,幫助有語言障礙
另外一個蟹肉露荀意大利飯,蟹肉鮮甜而露荀爽口,唔錯唔錯!
之後黎個招牌龍蝦湯,味道濃郁,不過龍蝦少左d.
香煎銀雪魚、蕃茄香蒜薄奶油汁,
魚肉香嫩有汁,而魚皮非常香脆,值得一試。
另一個主菜有香焗龍蝦半火雞卷配北海道帶子,
甜品方面,有紅桑莓蛋糕配咖啡雪糕,
紅桑莓蛋糕軟綿綿,而咖啡味雪糕濃郁,非常好味。
最後仲有點左個餐飲~
overall 環境唔錯, 食物都唔錯 ~
最欣賞係呢度會將所有收入扣除成本開支後,全數撥款庭恩兒童中心,幫助有語言障礙既小朋友克服困難!
我同其他朋友有機會都會再食!