2022-08-02
La Serre 地址 : 觀塘海濱道90號地下1號舖觀塘海旁有間半開放式玻璃屋造型嘅餐廳,好岩一邊happy hour一邊Chill住咁欣賞海景同日落🌄,今次我就試咗佢個3 Set Dinner 🥘 $358~頭盤: 藜麥牛油果大蝦沙律🥗牛油果口感幼滑豐厚,配上爽口大蝦和酸酸甜甜嘅沙律汁😚,幾清爽幾開胃,正~主菜:法式雞飯配鴨肝 🐣🦆香煎黃雞外皮煎到金黃而又有少少焦香,而且啖啖肉口感咬落都幾Juicy😎,一啲都唔乾,再加上鴨肝煎得好香口感幼滑🤪,一入就油香四溢,不錯。日本豬軟骨墨西哥薄餅 🥙 +$168略略烤過嘅墨西哥餅皮,大大舊咁包住超級軟淋入味嘅豬軟骨,啖啖肉又好軟韌😋,再配上日式燒汁; 牛油果和芒果蕃茄,口感酸酸甜甜鹹鹹🤤,好夾好有層次感,大滿足正~是日甜品:芒果芝士餅🍰作為 Set Dinner 點會無甜品呢? 芝士餅整食落超濃厚軟滑🤪,啖啖都食到淡淡芒果味而且又唔會太甜,完美咁為今餐畫上句號🥰。餐飲:Passion Fruit Squash 🍹+ Hoi Bun Sunrise🍸Passion Fruit Squash甜味適中,唔會過甜之餘,裡面嘅熱情果、青檸仲有好清新好開
地址 : 觀塘海濱道90號地下1號舖
頭盤: 藜麥牛油果大蝦沙律🥗
主菜:法式雞飯配鴨肝 🐣🦆
日本豬軟骨墨西哥薄餅 🥙 +$168
是日甜品:芒果芝士餅🍰
Passion Fruit Squash甜味適中,唔會過甜之餘,裡面嘅熱情果、青檸仲有好清新好開胃感覺😎。Hoi Bun Sunrise色彩繽紛賣相吸引,口感順滑,啖啖都有好重酒味😝。
#nicefoodie觀塘
----------------
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious #hk #香港 #香港美食 #美食 #觀塘美食 #打卡 #觀塘 #香港口味 #觀塘餐廳 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #西餐 #西班牙菜 #西班牙