2013-03-31
朋友話尖沙咀有間食點心o既, 就dinner o個陣試下~因為落大雨o既關係, 入面唔係好多枱客, 環境光猛, 我地又有卡位坐, 店員亦殷勤有禮, 廁所亦算乾淨, 初步感覺唔錯3個女仔叫左以下點心:- 蝦仁燒賣- 和風鰻魚腸- 蒜蓉芝士鮮蝦長春卷- 雪山叉燒包- 酥炸魷魚鬚- 杞子圓肉桂花糕- 沙律脆皮牛坑腩- 小籠包1. 蝦仁燒賣: 隻蝦大大隻, 滿足!2. 和風鰻魚腸: 賣相好靚, 配搭亦新鮮, 加上上面o既醬汁, 唔錯, 如果多返d鰻魚就更好3. 蒜蓉芝士鮮蝦長春卷: 一條長長o既春卷唔知收埋左幾多隻蝦, 對於我呢d愛蝦之人真係超開心呀! 春卷加上日本芝麻醬好好食, 食到有d漏, 就食返一條附送o既青瓜, 消滯~~4. 雪山叉燒包: ok啦, 同o係其他酒樓食過o既水準差唔多5. 酥炸魷魚鬚: 我鍾意食呀, 炸得又香又酥脆6. 杞子圓肉桂花糕: 3大件, 3個女仔食剛剛好, 係嫌佢雪得太凍7. 沙律脆皮牛坑腩: 推介! 又唔油膩, 牛坑腩無肥膏, 我會再encore8. 小籠包: 無驚喜, 可skip唯一comment: 如果下次有多d蔬菜o既選擇就好啦, 我唔想淨係得菜心揀啊.
3個女仔叫左以下點心:
- 酥炸魷魚鬚
- 杞子圓肉桂花糕
- 沙律脆皮牛坑腩
- 小籠包
1. 蝦仁燒賣: 隻蝦大大隻, 滿足!
5. 酥炸魷魚鬚: 我鍾意食呀, 炸得又香又酥脆
8. 小籠包: 無驚喜, 可skip