2017-07-30 64 views
今日同朋友聚餐,簡左呢間新開既海鮮菜館😎好肚餓呀,一黎食下呢個甜甜地幾香口既芝麻核桃先~呢個小食既擺盤都好有日式既感覺😆有韭菜心同好爽口既海蜇頭👍🏻未食過呢種size既海蜇😂整碗杏汁豬肺湯先😆個湯係奶黃色嫁!有娃娃菜既甜同豬肺既鮮味,個湯好濃郁好香甜呀👍🏻豬肺幾爽口唔會有味~呢個龍蝦既味食落有啲似新加坡黑胡椒炒蟹個隻味👍🏻黑胡椒好惹味,唔會過咸,龍蝦肉肥美啲會更好~有得食避風塘炒蟹好興奮呀!啲蒜粒偏粗身,炒得好香口,我食左隻蟹鉗勁大舊肉!肉質彈牙仲要超鮮甜😋😋😋呢個風沙雞都好有驚喜!個層皮薄薄地炸得好香口,完全唔會油膩👍🏻雞肉厚實唔韌,配埋炸蒜粒好夾!食埋最愛既伊面就夠哂飽啦!呢個係白松露野菌伊面😍一上枱已經聞到好香濃松露味,雖然食落無聞咁濃味,但淡淡地都唔錯,中和番頭先啲餸菜既濃味👍🏻啲菇菌都好新鮮爽口~下次帶屋企人黎食都唔錯喎🤗

今日同朋友聚餐,簡左呢間新開既海鮮菜館😎

好肚餓呀,一黎食下呢個甜甜地幾香口既芝麻核桃先~

下次帶屋企人黎食都唔錯喎🤗