2017-05-29
Café Idea 貓貓 cafe呢度係猫猫休憩嘅房間,有飯猫猫係度開飯呀!呢間位於旺角的樓上咖啡店係貓貓咖啡店黎家,鋪面貼上了好多貓貓的照片,中有好多介紹點樣保護貓貓的方法,最得意的係貓貓會在店裹走來走去,邊食飯邊睇到咁可愛嘅係貓貓,真係食欲大增,你可以係未上菜之前同貓貓玩住先,貓貓好nice家,唔怕醜,肯同你玩,又會係你食飯嘅時候出黎行幾步 “catwalk”,好搞笑!簡直係愛貓🐱之人必去的聖地。我同朋友各點自己中意食嘅午餐,我叫左一味燒肉汁肥牛蓋飯。份量好足,賣相唔錯,肥牛真心好好味,鮮嫩,滑又juicy,飯混合埋牛嘅鮮汁真係好正,再配埋啖啖肥牛,真係好滿足呀!呢個餐中包埋餐飲我叫左杯 English breakfast tea,係一隻貓貓尾巴造型嘅杯,哇!!好得意呀!!好中意!!好想要一隻!好香嘅英式早餐茶,淡淡嘅香味,飯後一茶係人生一大享受。朋友都叫上煙三文魚碎雞湯燴飯同埋一杯蜂蜜蘆薈茶,濃濃嘅香汁纏繞每一粒飯,一望就流哂口水,朋友都對自己點嘅餐讚不絕口,佢話好好味,下次都會再黎呢度食,café店嘅design好靚,而且坐得好舒服,中有可愛貓貓陪住食飯,好開心呀!最後我地中叫
呢度係猫猫休憩嘅房間,有飯猫猫係度開飯呀!
朋友都叫上煙三文魚碎雞湯燴飯
最後我地中叫左一個甜品,名為岩漿吐司,我地簡左牛乳面包同埋楊支甘露岩漿,個名好特別,賣相超靚,有貓貓手掌係面包上面,楊支甘露雪糕球,棉花糖做裝飾,除左賣相,味道都好好,面包超脆,中有流心配埋面包一齊食!襯到絕呢!
有杯櫻花泡泡梳打,酸酸地,好開胃。