2018-06-23
今晚同朋友黎到左敦呢邊食晚餐廳,我地選擇左seasons & restarant bar呢間餐廳嘅裝飾真係好靚,入面好colorful,有唔同顏色嘅氣球做裝飾品,舖面好整齊。首先, 登場嘅係小薄餅 配埋隔離嘅綠色小醬, 老闆話呢個醬呢有少少spicy但其實我覺得 呢個帳唔算好辣我覺得幾好味 小薄餅嘅原味係鹹鹹哋嘅 但係當佢陪埋呢個將 就反而冇咁喊 味道啱啱好然後登場嘅就係香蒜烤餅口感煙韌軟綿綿 香蒜味香農 配埋呢個燒烤餅 未到真係好唔錯其中我最鍾意食嘅就係煮大蜆,佢嘅賣相真係好靚,好吸引,流哂口水! 紅紅綠綠,各有特色, 各有風味, 有一定分量嘅蜆,再配埋唔同嘅蔬菜,有紅椒,青椒,黃椒全部都吸收咗蜆嘅鮮味,所以連周圍嘅配菜都好好味, 另外蜆肉一啲都唔韧, 吸收咗醬汁嘅味道 ,真係超入味!呢個煮大蜆並唔係呢一間鋪嘅招牌菜,但係味道已經超級好,咁其他嘅招牌菜一定更加好味我哋食咗一個幾鐘之後,人流已經逐漸增多, 我見呢間鋪都好多人會嚟食 ,當我哋走嘅時候,仍然有人喺出面排緊隊,準備入嚟食, 可以見到大家都幾鍾意呢一間野嘅菜。