2017-06-04 91 views
銅鑼灣係經常約朋友食飯既地方,因為車程快,約個朋友食個lunch,真係好方便。今次與朋友一齊去品嚐呢間係樓上舖,一lift門就已經係門口,店內空間都幾大架,連檯都幾大張。睇睇個餐牌,價錢中高價,但睇上去5款都唔錯,而且set lunch係包沙律/湯,再包杯咖啡/茶,最後我揀左最貴個set lunch - 燒美國豬肉眼配玫瑰蘋果沙沙沙律一上檯真係估佢唔到咁大碟,本以為只係細細碗,擺到咁靚,唔影相就浪費了,而且佢唔係得個樣,係好味架,而且個柑去晒皮同核,岩晒淑(熟)女既我燒美國豬肉眼配玫瑰蘋果沙沙,燒汁及薯菜美國豬肉眼經過醃製,變得鬆軟,再經過烤製,表面烤至香口,而內裡仍充滿肉汁,青蘋果切成絲,微微酸味,中和口腔既油膩感,令豬肉眼入口更加順喉,薯條亦用上新鮮既薯仔,無一般既空心感,薯菜亦都別有用心,用牛油炒完再放上烤爐上烤過,另一番味道喜歡飲酒既我,見到有 cocktail,當然要試試啦!order嘅係桃味個款,朋友order係菠蘿味桃味嗰款比較甜適合女生飲,酒味唔算太濃, 相反菠蘿味嗰款加入椰子酒,酒味較濃。不過跟餐只可以配茶或咖啡,所以呢兩杯cocktail係另外order嘅。
今次與朋友一齊去品嚐

沙律一上檯

燒美國豬肉眼配玫瑰蘋果沙沙,燒汁及薯菜

喜歡飲酒既我,見到有 cocktail,當然要試試啦!
order嘅係桃味個款,朋友order係菠蘿味

2017-05-31
$120 (Lunch)