2015-04-27 5150 views
Happy Friday打算食豪D,行過來碼頭睇下有咩好食。無意中見到呢間Pier 7 cafe and Bar, 就試下佢個lunch buffet. 佢主要以木材做裝修,有露天位,不過天陰陰就冇人坐出去。環境好好,坐得舒服,如果唔係lunch hour得1個鐘,我會係個度慢慢享受。HKD128只有1杯凍檸茶,食物種類唔算多,蔬菜多,少肉,要飲湯就另外加10蚊,真係要問句點解既,其實佢個湯只不係普通粟米湯。食物分別列係2邊,右邊主要係沙律同包類,生菜好鮮甜,有煙肉、車厘茄等做配料,但醬就酸左D。面包我冇食到,但同事話OK,個蝦片好食,所以擰左好多。左邊係熟食蔬菜,最好食係燜蘑菇,同薯仔,豆角同南瓜都好淡,其實食左唔係好多。全埸唯一肉類係燒雞,隻雞幾嫩滑,因為有D未熟,所以都食左少少唔係好敢食。而佢杯凍檸茶係唔錯的,好新鮮的檸檬味。總體來講呢間係食個環境,係中環128算係咁,但唔係好抵食。

總體來講呢間係食個環境,係中環128算係咁,但唔係好抵食。
2015-04-24
$128 (Lunch)