2021-02-16 8878 views
難得今次BOOK 到自助山, 一於試下佢地既LUNCH BUFFET。由於疫情關係, 而家大部份既食物都改為由餐廳既員工夾比食客, 雖然少左自己夾既樂趣, 但可以減少到客人直接接觸食物既風險, 此舉感覺衛生, 客人又食得放心, 值得支持。    雖然無生蠔, 但食物種類都幾多選擇。首先當然係食左冷盤做開胃菜先, 蟹腳同凍蝦都好鮮甜。魚生類都好新鮮。雞肉墨西哥卷包住既係雞胸肉, 搭配新鮮既蔬菜, 感覺清爽健康, 值得推介。佢地既中式點心類, 每人每次只限取2籠。蝦餃一籠有2粒, 雖然皮有點厚, 但蝦肉新鮮, 仲係廚師即場製作, 要心等候。燒賣一籠只有1粒, 但大大粒, 口感紮實, 唔錯。瑤柱蘿蔔糕細細件, 蒸得剛剛好, 入口軟綿。老火湯好足料, 要試。而熱盤類, 最吸引我係海鮮粥, 粥底軟綿, 仲食到少少蟹膏, 好鮮味。燒牛肉好有牛味, 熟度剛好。海鮮意粉都好唔錯。甜品方面, 窩夫熱辣辣, 味道好香, 配上蜜糖一齊食最正。海鹽蛋糕夠特別, 甜得黎帶點咸味, 蛋糕質感好輕盈, 唔會太重負擔。

雖然無生蠔, 但食物種類都幾多選擇。

首先當然係食左冷盤做開胃菜先, 蟹腳同凍蝦都好鮮甜。

魚生類都好新鮮。

佢地既中式點心類, 每人每次只限取2籠。

燒賣一籠只有1粒, 但大大粒, 口感紮實, 唔錯。

瑤柱蘿蔔糕細細件, 蒸得剛剛好, 入口軟綿。

老火湯好足料, 要試。

燒牛肉好有牛味, 熟度剛好。

海鮮意粉都好唔錯。

甜品方面, 窩夫熱辣辣, 味道好香, 配上蜜糖一齊食最正。