2021-11-16
食自助晚餐不嬲都食得唔多,不如就試下食呢個lunch buffet,唔使食dinner buffet咁貴,夜晚頂住個肚,又平啲,嘢又好食。這間酒店裝修好靚和舒適,啲食材都好新鮮,有大蝦啦、青口、東風螺、蟹、麵包蟹、魚生、壽司等。熟食方面, 有一燒牛肉,口感鬆軟唔硬,同埋有做燒肉,啲燒肉好新鮮個皮好脆,燒肉好juicy。其他熟食有呀咖哩雞、鮮魚、海南雞、粥、粉、麵飯等,種類唔係太多。甜品比其他buffet好味,我老公不嬲對甜品冇乜興趣,佢居然食咗兩件藍莓芝士cake、朱古力cake、心太軟等。甜嘅味道不同一般afternoon tea啲甜品嘅“超甜”,恰到好處,重芝士味,好濃烈朱古力味,甜而不漏。芒果cake都唔錯。網上book有折頭,圍起每人成為$320,整體價錢仲平過食一個afternoon tea。環境、食物質素係唔錯嘅。姐姐、姐夫食到笑曬口。姐夫都不甘示弱,食咗好多件甜品。雪糕係名牌Haagen-Dazs。整體嚟講咸點款式唔係咁多,但係甜品好味。
雪糕係名牌Haagen-Dazs。
整體嚟講咸點款式唔係咁多,但係甜品好味。