2016-03-07 3263 views
呢間燒肉店係OPENRICE排名見到, 而且友人又想試, 就揀左LUNCH黎食, 因為價錢抵食.LUNCH MENU 有(A-L), 共有12款午餐, 我同友人當然揀燒肉餐啦.仲有追加食品, 都有12款, 生牛肉都好吸引, 但太飽啦, 要留下次再試.LUNCH SET 每款套餐都包捨有 前菜2款, 沙律, 泡菜, 味噌湯, 珍珠米. 仲有SET DRINK : 汽水/ 烏龍茶 / 水. +$30有BEER啤酒由於有碗飯, 所以食完真係好飽. 味噌湯唔過鹹.前菜有醬汁煮牛舌, 好軟淋又入味 沙律份量多新鮮爽脆, 仲用左柚子醋汁好開胃韓式泡菜仲有3款, 分別有大豆芽, 辣泡菜, 醃菠菜. 韓式炒粉絲帶點麻油香.(A) 和牛三寶套餐 ($150) :分別有 薄切和牛, 崩沙腩, 牛小排. 一次試齊三款牛肉好滿足.三款牛肉油脂分佈都好平均, 入口即溶唔需要咬好耐. 薄切和牛好快燒熟, 入口即溶, 油脂比較多, 滿口牛油香.崩沙腩比較少見, 爽軟不硬, 好好味. 牛小排唔會好厚身, 牛味濃郁有咬口.(E) 醬汁豬牛雞套餐 ($95) :用醬汁醃過既牛, 豬, 雞肉. 牛五花腩, 雖然冇和牛既油脂
Lunch set 包括前菜,泡菜,沙律,味噌湯,飯

由於有碗飯, 所以食完真係好飽. 味噌湯唔過鹹.

前菜有醬汁煮牛舌, 好軟淋又入味
 沙律份量多新鮮爽脆, 仲用左柚子醋汁好開胃

韓式泡菜仲有3款, 分別有大豆芽, 辣泡菜, 醃菠菜.
韓式炒粉絲帶點麻油香.
和牛三寶套餐
(A) 和牛三寶套餐 ($150) :

三款牛肉油脂分佈都好平均, 入口即溶唔需要咬好耐.

薄切和牛好快燒熟, 入口即溶, 油脂比較多, 滿口牛油香.

崩沙腩比較少見, 爽軟不硬, 好好味.

牛小排唔會好厚身, 牛味濃郁有咬口.
醬汁豬牛雞套餐
(E) 醬汁豬牛雞套餐 ($95) :

用醬汁醃過既牛, 豬, 雞肉.

牛五花腩, 雖然冇和牛既油脂甘靚, 但上下都有油脂既牛肉, 既重牛味又帶油脂香.

豬五花腩, 可能醃過既原因, 好搶火, 未熟就好快燒黑, 所以細火慢燒至全熟.
配韓式泡菜食好好味.

雞肉都幾大份, 啖啖肉好嫩滑,細火燒就唔會好乾身. 醬汁醃得好入味.
有辣油, 辣椒粉, 鹽提供, 我比較喜歡套餐內附上的醬油.
色澤鮮紅, 滿佈平均的油光.

左邊係薄切和牛, 上方係崩沙腩, 右下係牛小排. 一開始當然先試和牛三寶.
追加牛舌
追加牛舌 ($50):

我同友人還追加了牛舌. 呢度既牛舌唔係薄片圓形款.

一塊塊唔厚唔薄, 睇落唔太吸引. 但估唔到超好味.

好爽口又有肉質感, 同薄切食左陣風既感覺唔同.
 而且醃得好夠味. 只係檸檬唔新鮮影響外觀.
食完去洗手間洗手, 提供洗手液係基本.

但發現有漱口水
好貼心, 可以清潔埋個口, 唔怕有難聞口氣味.

總括, 食物質素高而價錢抵食, 份量夠套餐豐富還有飲品. 環境又大又乾淨, 新裝修坐得好舒服.
2016-02-27
$163 (Lunch)
Lunch set 包括前菜,泡菜,沙律,味噌湯,飯
和牛三寶套餐