2024-02-29 416 views
今日同朋友LUNCH想食好D獎勵下自己.  去左銅鑼灣亨環既"輝"食日本野.  電梯門一打開, 有竹既屏風遮擋著餐廳內部, 私隱度UP加感覺良好.  餐廳有好多窗戶位置, 自然光透入黎好舒服.LUNCH SET 選擇有好多, 生食熟食都有.  而且除主食外仲包前菜, 沙律, 味噌湯, 甜品及咖啡或紅茶.我地選左2個LUNCH SET, 分別係一個精選壽司定食 (8貫) 同一個極上海鮮丼.前菜係醬油牛蒡蒟蒻.  牛蒡爽口入味, 蒟蒻咬落煙煙韌韌咁, 幾得意. 沙律係熟蝦加醃菜.  醃菜爽脆, 熟蝦同醃菜一齊食, 味道好夾又開胃.精選壽司定食 (8貫) - $288: 有海膽軍艦, 大拖羅, 赤身, 油甘魚, 章红鱼, 赤海蝦, 赤貝, 蟹肉蟹膏壽司各一件.  全部都好新鮮! 當中大拖羅入口即溶. 油甘魚魚味濃郁. 赤貝厚肉爽口. 赤海蝦味道鮮甜. 海膽軍艦既紫菜脆海膽軟, 加埋既口感一流.極上海鮮丼 - $288: 呢個既性價比很高, 因為佢有好多唔同既海鮮, 包括三文魚子, 海膽, 鯛魚, 油甘魚, 赤身, 赤海蝦 同 蟹肉.  非常豐富! 三文魚子卜卜卜咬開後鮮甜湧出黎!  蟹肉份量

極上海鮮丼 - $288: 呢個既性價比很高, 因為佢有好多唔同既海鮮, 包括三文魚子, 海膽, 鯛魚, 油甘魚, 赤身, 赤海蝦 同 蟹肉.  非常豐富! 三文魚子卜卜卜咬開後鮮甜湧出黎!  蟹肉份量好多. 一碗丼滿足曬我既味雷.

食完主食再飲個熱辣辣既味噌湯, 暖下個胃好舒服.

甜品係雪糕, 可以選豆腐, 黑芝麻同開心果味.  我地選左黑芝麻同開心果味.  開心果味比較清新. 黑芝麻味味道重, 如果鍾意食比較甜既人, 呢個就岩曬.
我地再叫左一個熱同一個凍咖啡, 為今餐畫上圓美既句號.
2024-02-29
$300 (Lunch)