2018-11-11 87 views
難得一個星期六唔使返工,就約咗嗰朋友行山,唔知係咪太耐冇去運動,一吓子要行成六個鐘,真係好難頂,好在可以同嗰朋友一路行一路倾,不知不覺已完成,係回程嘅時候,送埋嗰朋友回家,佢住係荃灣,就問佢有乜好介紹,佢話付近開咗一間新歺聽,叫Thirtfirstofmay,就一齊去睇吓有冇位,因為成日满座,好在重有少少位,埋位後,睇完歺牌,叫咗嗰澳洲M5和牛肉眼扒2人套餐,套餐重有兩杯飲料,我揀咗凍咖啡,朋友要了熱O水,先上凱撒沙律,味道特別,2人份量啱啱好,餐湯係黑松露野菌忌廉湯,味道正,再來就係蟹肉露荀扁意粉,蟹肉又多,扁意粉軟硬適中,跟住到M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉,之前侍應推介五成熟可以了,超过就唔係咁好,先食薯蓉先,煮得非常好,M5和牛肉眼扒果然五成熟係最正,加埋嗰汁,簡直係絕配,嚟埋兩杯歺飲就完美,埋单價錢都O K,下次要再來过。

,睇完歺牌

,朋友要了熱O水

,先上凱撒沙律

,味道特別,2人份量啱啱好,餐湯係黑松露野菌忌廉湯

,味道正,再來就係蟹肉露荀扁意粉

,蟹肉又多,扁意粉軟硬適中,跟住到M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉

,之前侍應推介五成熟可以了,超过就唔係咁好,先食薯蓉先

,煮得非常好,M5和牛肉眼扒果然五成熟係最正

,加埋嗰汁,簡直係絕配,

嚟埋兩杯歺飲就完美,埋单價錢都O K,

下次要再來过。