2021-06-09 210 views
M5和牛任食盛宴今日星期一,平日出街食飯又冇咁多人,優惠又多,今日食了一個M5和牛任食的火鍋放題,由於早左一日預約,加上whatspp訂座,所以有優惠。而今日又星期一至四,所以有買一送一。 日式火鍋放題最近越開越多,個人覺得最緊要一大班朋友食得開心,大家都找到自己喜歡的食物就好。其實有90分鐘、120分鐘及150分鐘可以揀的。150分鐘就岩曬大家吹下水,就算大家食飽飽,都可以飲住野然後傾下計。食物種類十分多,日式放題首先黎個剌身先,三文魚、甜蝦等等都十分新鮮,令人一開始等火鍋水滾之際都可以食住等。另外,亦有大量日式炸物、壽司及熟食等等。天婦羅、炸茄子、肥牛金菇卷等等。仲有最鐘意食既鹽燒雞翼添呀。超級正。而且炸物都係新鮮炸起,唔會凍曬,每一件都好脆。 而主角火鍋亦有唔同湯底可以選擇的,今日壽喜燒汁,正正可以食出食材原味道。首先,海鮮拼盤方面,有大扇具、大蜆、海蝦、蟶子、青口、魷魚、螺等等。我地急不及待先煮曬所有海鮮,趁湯底未有油,黎一個海鮮餐。食物質素唔錯,海鮮有鮮味。份量都好夠,每次下單亦好快,蜆、蟶子亦可以再叫。 至於牛肉方面,先有一碟日本和牛送,係超級好味,肉質一流。而我個餐本身係
M5和牛任食盛宴
由於
早左一日預約,
買一送一。

另外,亦有
刺身拼盤
金菇肥牛卷

海鮮餐。

食物質素唔錯,海鮮有鮮味。
份量都好夠,每次下單亦好快,蜆、蟶子亦可以再叫。

至於牛肉方面,先有一碟日本和牛送,係超級好味,肉質一流。而我個餐本身係M5和牛任食,叫了兩次,一碟份量都好多。仲可以叫黑豚片,豚腩肉,美國肥牛等,岩曬一大堆人齊齊食。
M5和牛,黑豚片,豚腩片
日本和牛
M5和牛

其他火鍋料,麵,烏冬、丸當然都唔少得啦。
而菜類,好鐘意佢菇有好多,蟹味菇、秀珍菇、雞脾菇、冬菇都有!
刺身拼盤
金菇肥牛卷