2024-08-13
放假去咗北角匯睇戲,睇完戲去埋牛牛日式火鍋食放題🥘食物勁多選擇,食材又新鮮,最緊要啲牛肉又靚平嘅$258至$378都有,我揀咗Level 3 澳洲和牛放題仲有清酒紅酒白酒啤酒任飲,食到個胃大晒😅主打係一人一鍋,自己中意食咩湯底都得,唔洗遷就朋友我揀咗膠原豬骨鍋&日式壽喜燒鍋,湯底濃郁~🔸M6澳洲和牛我覺得最好食係呢一款牛肉,同埋Level 3先有呢個牛肉,可以見到肉質脂肪比例啱啱好🔸澳洲黑安格斯-正常🔸丹麥封門柳-估唔到又幾好食,好有牛肉味🔸巴西極上牛舌-薄薄嘅牛舌都可以爽口彈牙,唔會太硬🔸丹麥豚腩肉呢個係五花腩肉片,望落去都好靚,食落去都好香🔸西班牙伊比利亞豚肉-呢款豬肉烚落去有幾嫩滑🔸澳洲綠草原羊肩肉-少少臊,還可以接受,肉質都係嫩滑🔸吉列炸蝦-炸蝦好脆,蝦肉都好彈牙,好食🔸燒玉子-正常🔸炸雞塊-最好食係呢個,好新鮮熱辣辣咁炸出嚟🔸章魚燒-正常🔸牛肚、牛腱-出面自助取,估唔到好好味,入口即溶🔸日式咖喱牛腩-咖喱好豐富,入邊除咗有牛腩之外仲有蘿蔔🔸葡撻-好食過KFC😂酥皮係脆嘅🔸糯米糍-裏面係cream,但外面個皮好煙韌🔸Movepick雪糕、牛奶公司雪糕、旺寶、紅豆樂🔸任飲汽水、啤
食物勁多選擇,食材又新鮮,最緊要啲牛肉又靚
仲有清酒紅酒白酒啤酒任飲,食到個胃大晒😅
主打係一人一鍋,自己中意食咩湯底都得,唔洗遷就朋友
我揀咗膠原豬骨鍋&日式壽喜燒鍋,湯底濃郁~
🔸M6澳洲和牛
🔸澳洲黑安格斯-正常
🔸丹麥封門柳-估唔到又幾好食,好有牛肉味
🔸巴西極上牛舌-薄薄嘅牛舌都可以爽口彈牙,唔會太硬
🔸丹麥豚腩肉
呢個係五花腩肉片,望落去都好靚,食落去都好香
🔸西班牙伊比利亞豚肉-呢款豬肉烚落去有幾嫩滑
🔸澳洲綠草原羊肩肉-少少臊,還可以接受,肉質都係嫩滑
🔸吉列炸蝦-炸蝦好脆,蝦肉都好彈牙,好食
🔸燒玉子-正常
🔸炸雞塊-最好食係呢個,好新鮮熱辣辣咁炸出嚟
🔸章魚燒-正常
🔸牛肚、牛腱-出面自助取,估唔到好好味,入口即溶
🔸日式咖喱牛腩-咖喱好豐富,入邊除咗有牛腩之外仲有蘿蔔
🔸葡撻-好食過KFC😂酥皮係脆嘅
🔸糯米糍-裏面係cream,但外面個皮好煙韌
🔸Movepick雪糕、牛奶公司雪糕、旺寶、紅豆樂
🔸任飲汽水、啤酒、清酒、紅酒、白酒
🔸自助櫃-有好多丸類同蔬菜自助拎,丸類都好新鮮,我最鍾意大條蟹柳條,吸晒湯底好甜好食😋