2014-08-12 3970 views
這間藍地GRILL, 其實成日聽,但食就係第一次呀,餐廳細細,但坐滿人,我們訂左位先有位炸,佔唔到平日都咁滿. 餐湯係蠬蝦湯,幾好味,不過唔夠濃,沙律好新鮮呀,加埋D黑醋一齊食,GOOD.餐廳好暗,我們六個人點左六個主菜,另加40元有湯,沙律及飲品, 我們一齊SHARE. 分別點左:豬肋骨,好好味,夠淋夠JUICY,燒得好香M7和牛扒,這個牛扒五成熟,切落去已經知道好淋,食落口真的好味喎,好多汁,又淋,又香牛味肉眼扒,食完M7再食呢個肉眼,即刻DOWN GRADE左,其實都好味的,不過有D根,同埋唔夠淋鵝肝意大利飯,黑松露飯都好香,唔會好硬,啱啱好,鵝肝都煎得幾香,不過唔夠脆口香蒜意粉,朋友勁鍾意食呢個意粉,有D海鮮係面,個意粉好香蒜蓉味,同埋都好爽身黑松露青衣魚柳,呢個魚賣相都OK,勁多汁,不過我覺得個汁好漏呀,魚肉都好鞋口,唔掂另外,再叫左甜品六款, 心太軟,朱古力慕絲,流心芒果芝士蛋糕,意大利芝士蛋糕,藍莓芝士蛋糕,仲有一個好似係奶凍甜品SIZE真的很小,很迷你,尤其係個藍莓芝士蛋糕,係人地正常版的一半份量, 最欣賞心太軟,好好味,唔會好甜,但入面既朱古力流晒出嚟,好GOOD呀,

豬肋骨,好好味,夠淋夠JUICY,燒得好香

甜品SIZE真的很小,很迷你,尤其係個藍莓芝士蛋糕,係人地正常版的一半份量, 最欣賞心太軟,好好味,唔會好甜,但入面既朱古力流晒出嚟,好GOOD呀, 芝士蛋糕都OK,其它一般.

我地食了差唔多三個鐘.
2014-08-05
$320 (Dinner)