2021-10-19 153 views
柴犬咖啡店,佢地係旺角東開店時已經開始幫襯架啦。當時係誤打誤撞入去幫襯嘅。都唔知道佢地係咁有名氣。 而家黃埔新開咗一間, 當然亦都要去幫襯一下啦。 下午12點,舖頭已經排曬長龍,本來諗住入去坐低飲杯嘢嘅我,都要即時改變主意,買杯外賣一路行一路飲。 唔同人都會欣賞舖頭唔同嘅產品,而我最喜歡佢哋嘅, 並唔係咖啡,而係呢一杯matcha dirty 啦。 Matcha tea價錢上呢我覺得就偏貴,$58杯, 但係飲落去係真係好好飲。濃厚嘅抹茶味並唔會好似一般咖啡dirty咁樣咁搶,咁苦。 反而一入口即刻有一陣好濃嘅抹茶茶香味,而唔會太苦澀。隨後牛奶嘅鮮甜同香氣,就會喺口腔中爆發,同抹茶結合, 真係一大享受。

Matcha dirty
TakeAway