2023-07-24
我好開心可以同大家分享今晚喺Mega Box食嘢嘅好經驗。我哋試咗一間新開嘅壽司舖——隼。呢間舖以採用日本優質食材為招牌,所以我哋同朋友兩個人決定嚟試吓。當我哋入到舖裏面嘅時候,工作人員安排咗我哋坐落喺舒適嘅卡位,迴轉壽司上面有架黃色嘅列車行走🚞,小朋友見到都好開心。我哋研究咗下餐牌,發現到呢度有啲特別嘅菜式,例如明太子碎吞拿魚腩紫菜天婦羅同埋熔岩海膽魚餅。🍣明太子碎吞拿魚腩紫菜天婦羅係一道好特別嘅菜式。呢道天婦羅包裹住明太子碎、吞拿魚腩同埋紫菜,每一口都可以感受到呢三種食材嘅獨特風味。天婦羅嘅酥脆外皮同埋軟嫩嘅口感相得益彰,令人回味無窮。明太子碎嘅鹹香同埋吞拿魚腩嘅鮮味完美融合,令人想唔停食。🐟熔岩海膽魚餅就係另一道令人驚艷嘅菜式。呢道菜式係由魚餅同埋新鮮海膽組成嘅,外層酥脆,內裏鮮嫩,而且烤嘅時候熔岩般嘅海膽全部融入咗魚餅裏面,散發出深沉嘅鮮味同埋香氣。每一口都可以感受到海膽嘅豐富口感同埋魚餅嘅香脆口感,絕對係一道值得一試嘅美食。店員推介咗特盛大滿足嘅套餐,價格為 $128,包括七件壽司,好抵食。套餐裏面嘅食材包括三文魚、油甘魚、劍魚腩、帆立貝、黑松露赤蝦、赤身同埋珍寶蟹捧。珍寶蟹
店員推介咗特盛大滿足嘅套餐,價格為 $128,包括七件壽司,好抵食。套餐裏面嘅食材包括三文魚、油甘魚、劍魚腩、帆立貝、黑松露赤蝦、赤身同埋珍寶蟹捧。珍寶蟹捧嘅大小令人驚嘆不已,似一隻碟咁大,好誇張。👍🏻
另外,我哋仲叫咗啲其他嘅菜式,包括帆立貝刺身、赤蝦壽司、油甘魚壽司、芥辣八爪魚軍艦、玉子燒、茶碗蒸同埋大蝦天婦羅。
整體嚟講,食物質素唔錯,令我哋享受美食嘅同時都感到滿足。如果你而家搵一個可以一試嘅地方,嚟Mega Box嘅隼壽司舖絕對係一個唔錯嘅選擇。😋