2017-04-07
人在金鐘,又到下午茶時間,當然要去中信brick lane 嘆下午茶啦。 skillet pancake with truffle chicken 。離遠已經聞到好香松露味,職員提醒小心熱,但我已經無視熱,因為真係太香啦(如果你食過佢地嘅松露薯條就會明)就拎起餐具開動,Pancake 味道較的好好味,一開始怕太甜,亦怕太實身,同truffle chicken 好夾。chicken 份量都唔少,同之前pancake 相比較,我個人比較喜歡skillet pancake 嘢飲 職員推介招牌咖啡 可以選擇用鮮奶咖啡或朱古力做底,用新鮮打發嘅棉花糖 即場用🔥燒 咁我要melloccino la。 由於我坐得較近bar 我偷偷望到bartender 整咗咖啡底後,好用心嘅畢啲白雪雪嘅棉花糖砌上杯度,好快咁三兩下搞掂就用火槍燒⋯⋯又好快咁杯嘢飲就到我面前,影完相之後就畢啖棉花糖落口,面個陣,小小濃味,但不影響口感,可以見到入邊個棉花糖打得好實身,口感唔錯,不會太膩,甜度接受到,,唔好心急食曬啲棉花糖先,再潛入杯度畢啲咖啡中和下,感覺太完美。
Truffle chicken pancake
Melloccino