2023-09-28
CHAAT 係人都知好鬼難book,估唔到好朋友一出手就成功幫我2公婆預約到。印度菜我們家成日都食,可以話係日日食🤣所以今次我哋好期待,究竟米芝連級數既印度會係點呢。首先點左2個比較出名嘅前菜♥𝐑𝐚𝐣 𝐊𝐚𝐜𝐡𝐨𝐫𝐢 $𝟏𝟐𝟖呢款菜式嘅味道跟其他印度餐廳出品的不相伯仲,唯一佢有個好靚既外表吸引你,同埋打卡一流。♥𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚 $𝟏𝟔𝟖必點必點既前菜,跟傳統既𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚好唔同,餡料竟然好大膽咁使用左大樹菠蘿,冇諗過大樹菠蘿會有呢個口感,好特別,味道層次好豐富。跟住點主食♥︎ 𝐋𝐞𝐡𝐬𝐮𝐧𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 $𝟏𝟗𝟖就咁睇外表以為係會好乾身,點知食落去,肉質好嫰滑多汁香口,最特別係個醬汁,用左紅菜頭製造,又甜又酸又辣,配上雞肉食,真係好好好味。♥︎ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 & 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧 $𝟏𝟏𝟖呢款Naan出面其他印度餐廳食唔到的,好創新既口味,有好重黑松露味,熱辣辣擺上枱,食唔停口啊,黑松露迷一定要試。♥︎ 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 $𝟏𝟓𝟖菠菜芝士Curry,正正常常,味道同出面其他印度餐廳差唔多。最後到甜點♥︎ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐬𝐬
所以今次我哋好期待,究竟米芝連級數既印度會係點呢。
首先點左2個比較出名嘅前菜
♥𝐑𝐚𝐣 𝐊𝐚𝐜𝐡𝐨𝐫𝐢 $𝟏𝟐𝟖
♥𝐁𝐚𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚 $𝟏𝟔𝟖
必點必點既前菜,跟傳統既𝐒𝐚𝐦𝐨𝐬𝐚好唔同,
跟住點主食
♥︎ 𝐋𝐞𝐡𝐬𝐮𝐧𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 $𝟏𝟗𝟖
♥︎ 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐤 𝐏𝐚𝐧𝐞𝐞𝐫 $𝟏𝟓𝟖
最後到甜點
♥︎ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐬𝐬𝐢𝐞 $𝟏𝟎𝟎
真心呢款𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐬𝐬𝐢𝐞 真係好正,可能因為我愛𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭🤣,真係好好好味,又係出面好少見的。
♥︎ 𝐅𝐢𝐠 𝐊𝐮𝐥𝐟𝐢 $𝟖𝟖
最後出場無花果味印度雪糕
呢款傳統印度雪糕,口感比較實在,無花果味,我第一次食,好清新清香,加上伴有好多新鮮無花果,味都濃郁,再配上甜奶和米粉,超級超級好味,老公非常鍾意。
✪總括
做得米芝連一星,僅有理由,好多菜式出面係食唔到既。
大大力推👍🏾
推介指數:9/10