2023-05-17
上星期去咗位於北角英皇道港運城@三代目居酒屋食日本嘢🇯🇵🇯🇵🇯🇵,位置都算方便,喺地鐵站 B3出口行5分鐘左右就到,地舖門面裝橫係以現代日式居酒屋為風格,設有開放式廚房,空間感充足,幾舒服~ 🥰🥰🥰入到去waitor安排咗我哋2人去卡位坐, 有少許私隱度,可以靜靜地傾下計諗下食咩 🧐🧐🧐 研究左menu 一陣就點咗幾款心儀嘅菜式 😍😍😍 (其實成日都係點呢幾款😂😂😂 )如下:1.)前菜 🥗🥗🥗:和風芥末豚足,wasabi salad開胃 豚足彈牙,幾好味!可惜最後先嚟 😒😒😒 變咗甜品😂😂😂2.)跟住 :海膽 & 火焰牛 一口壽司各一,味道幾好,飯份量比例啱冇料嘅鮮味,尤其係海膽 😋😋😋 3.)牛🌀併盤串燒 🍢🍢🍢: 薄切牛舌 + 一口牛 + 牛肉蘆筍 🐃🐃🐃 燒得幾香口4.)海鮮天婦羅🦐🦑🐟🍀 : 様様有一件share, 而粒黑松露帶子最好味~ 5.)豚肉醬油魚介伴麵 🍝🍝🍝 有好配料 (蛋黃、櫻花蝦、洋蔥、紫菜……)一齊上,撈起咁撈勻佢食,食落好香口,配埋件件豚肉食一流~ 😋😋😋整體來講係豐富滿足嘅一餐 🥰🥰🥰
整體來講係豐富滿足嘅一餐 🥰🥰🥰