2021-11-13 4276 views
~Staycation 包晚餐~8:30食睇個menu都幾吸引不過已經無左餐前包坐低後,侍應問要still water定sparkling water (原來係高級餐廳飲水,係要收費嘅請原諒我呢啲平民唔識野)兩支水收費HKD95Seafood Tower好正全部都好新鮮。可惜有點兒過凍- 鮑魚似有味醂浸過, 好淋好嫩,味道啱啱好- 青口有兩款,白色嗰款好食啲,橙色嗰款無咁鮮味- 生蠔雖然瘦,但都好鮮,唔會得個鹹字- 翡翠螺一如既往,爽甜。但有一盤嗰啲有沙同侍應反應左之後,補返啲其他海鮮俾我哋- 蝦,彈牙呢個係加錢嘅ribeye,叫左3成熟,勁大份。真係一分錢一分貨好嫩,好有牛味。配菜有蜜糖番薯個魚有啲嚡,屋企人話霉添下面有菠菜同似小米嘅米。加上個咖哩泡沫汁。啲course 嘅魚都係唔多掂,但因為無野好揀只好揀一個嚟試下。我哋4個人,本來想叫曬4個main嘅。但因為個意粉係truffle(屋企人唔like佢嘅煤氣味定電油味😂)揀左兩個hanger steak. 但原來佢下面係truffle薯蓉啲牛係嫩嘅,但無乜牛味。呢個朱古力tart下午已經食過。因為生日,送左個一樣嘅tart上房。。。
~Staycation 包晚餐~8:30食

睇個menu都幾吸引
不過已經無左餐前包

請原諒我呢啲平民唔識野
)兩支水收費HKD95

Seafood Tower

Seafood Tower好正
全部都好新鮮。可惜有點兒過凍

- 鮑魚似有味醂浸過, 好淋好嫩,味道啱啱好

- 青口有兩款,白色嗰款好食啲,橙色嗰款無咁鮮味

- 生蠔雖然瘦,但都好鮮,唔會得個鹹字

- 翡翠螺一如既往,爽甜。但有一盤嗰啲有沙
侍應反應左之後,補返啲其他海鮮俾我哋

- 蝦,彈牙

Ribeye

好嫩,好有牛味。配菜有蜜糖番薯

Barramundi

個魚有啲嚡,屋企人話霉添
只好揀一個嚟試下。

Hanger  Steak

啲牛係嫩嘅,但無乜牛味。

Dark  chocolate  tart

呢個朱古力tart下午已經食過。因為生日,送左個一樣嘅tart上房。。。不過真係幾好味,唔太甜,餅底又脆
加埋旁邊嗰啲柚子味嘅波波一齊食,就更清新

Berries  clafoutis

啲個雜莓撻都幾好味😋旁邊有開心果醬伴碟

總括嚟講,啲甜品都幾出色

題外話。。。唔知唔夠人手定點啦,服務有啲差,都搵唔到侍應嘅。。。
2021-11-11
Type of Meal