2018-11-10
網上睇過相,覺得個環境幾靚,特登約fd一齊去試,初時以為工廈要搭貨lift,但原來係獨立門口,不過要行上去二樓,我哋仲怕要行好耐但實則只有一層樓梯,而且沿路都有鹿做主題嘅畫 o deer,感覺幾grand入左門口,staff幫我哋安排坐位行入少少已見到好吸睛的自助吧自助吧主要是沙律同甜品,原本叫set+$38可任食自助吧,依家做緊promotion,不用加,而佢個玫瑰花形大菜糕不但好睇,而且好食,尤其是綠色的綠茶味,餡料有啖啖茶香食完餐前小食,個湯就到了,我哋都揀左白湯,個湯超好飲,比較濃稠,而且送湯的包超鬆軟我哋二人叫左兩個set加左一個小食,感覺上已經超豐富主菜叫左德國烤原隻豬手配薯角同拿破崙燴紐西蘭車厘大蜆意粉小食就叫左創意黑松露千島鳳尾蝦豬手真係要大讚,個皮香而且煙韌有咬囗,肉質又唔會太韌,味道濃而不會過鹹,最最最大讚係佢去骨,所以我哋好易分同切而個意粉亦很香,d蜆勁大隻,而且煮到剛剛熟,個鮮味保持得好好至於個鳳尾蝦,我fd亦大讚,佢個炸漿好特別有種煙韌口感,個醬酸酸甜甜令人超開胃好食到停唔到口兩樣嘢飲都勁靚,尤其是我杯藍柑檸檬梳打,而且味道亦ok good,唔太甜又唔太酸
入左門口,staff幫我哋安排坐位
行入少少已見到好吸睛的自助吧
我哋二人叫左兩個set加左一個小食,感覺上已經超豐富
主菜叫左德國烤原隻豬手配薯角同拿破崙燴紐西蘭車厘大蜆意粉
小食就叫左創意黑松露千島鳳尾蝦