2019-03-18 152 views
久仰Maze Grill既大名,之前早一個月就打電話去book枱,琴晚終於可以去試下啦。去到餐廳果時,d staff就好nice 甘帶位。一路行入去,可以透過餐廳既落地玻璃將成個維多利亞港海景盡收眼底,感覺真係一級棒呀~好少食西餐既我,一開始都唔知有咩好食(除左beef wellington 之外),好在餐廳既侍應都好熱心甘推介我邊款好食~一開始既頭盤就叫左個帶子,一上枱時都有d嚇親,百幾蚊就得三,兩舊,但系一試就知道不得了,d帶子煎得好香口,再加上有少少辣既忌廉汁,口感非常好,值得推介。向來鐘意食開鴨肉沙律既我,一見到餐牌上面有就已經忍不住想試下。果然不負所望,油炸左既鴨皮香脆而不膩,再加上煮好左既鴨肉同特製既沙律醬汁,整體味道的確唔錯。來到Maze Grill, 就當然要試下最出名既Beef Wellington la…..D 酥皮包住d牛扒,賣相相當唔錯,d酥皮咬落香脆,再加上牛扒既香嫩,mix埋一齊既感覺好新奇。仲有個煙三文魚,烤得來又不會太焦,魚肉夠嫩滑。最後再試埋個蘋果批,一上枱就覺得賣相唔錯,食落成個批外脆內軟,味道酸酸甜甜甘,好正呀~

仲有個煙三文魚,烤得來又不會太焦,魚肉夠嫩滑。

2019-03-17