2019-07-20 369 views
返完夜,瞓醒陽光還在,看鐘也只是二點多,趕得切看場戲才食飯。拿拿臨揾戲腳,梳洗換衫出門。戲腳話為左多謝我捉佢去睇呢套掃毒2,所以要帶我去Explore Kitchen 食好西。地點很方便,係油麻地彌敦道。環境很簡潔,有我喜歡既落地大玻璃,可以睇街景。脆魚柳芝士漢堡 $128脆魚大大塊,有手掌咁大,咬落很清脆,魚肉鮮嫩,唔腥。配埋個外脆內軟既包,芝士,洋蔥,青瓜, 番茄和秘製醬汁。大大口吃,超滿足白酒蜆扁意粉$138朋友說呢個意粉較清淡,微微既酒香伴有淡淡既蜆肉鮮味。蜆既份量很多,有別於一般餐廳很足料。意粉也不錯,口感彈牙,有嚼勁。梳乎厘 $48食完主菜,示意可以上埋個甜品。等左15分鐘到,熱辣辣香噴噴既梳乎厘就係我面前。頂部蓬鬆,空氣感十足,蛋香撲鼻,口感鬆軟,一吃便愛上吃完個梳乎厘,諗返起黃哥既金句:梳乎能容,容天下難容之事開口便吃,吃世間可吃之物完全認同,返完夜更加要梳乎一番。

地點很方便,係油麻地彌敦道。
環境很簡潔,有我喜歡既落地大玻璃,可以睇街景。

脆魚柳芝士漢堡 $128

白酒蜆扁意粉$138

很足料。意粉也不錯,口感彈牙,有嚼勁。

梳乎厘 $48
頂部蓬鬆,空氣感十足,蛋香撲鼻,口感鬆軟,一吃便愛上

吃完個梳乎厘,諗返起黃哥既金句:
梳乎能容,容天下難容之事
開口便吃,吃世間可吃之物
完全認同,返完夜更加要梳乎一番。

2019-07-17
Type of Meal