2018-11-27
風雲丸係灣仔開左一斷時間,每次經過都大排長龍 所以都未有機會試到。終於等到佢係尖沙咀開第二間店。今日行完街9點幾 見到佢門口唔太多人等 就一於試下。睇睇個menu 除左沾麵之外仲有飯。佢既炸雞同煎餃子🥟睇落亦好吸引。而沾麵既麵底仲可以選擇份量,好岩我 食得唔多又唔怕浪費第一次食 就叫左最受歡迎既石燒濃厚豚骨魚介味玉沾麵。沾麵既湯係用石鍋裝住,上枱既時候仲係好滾。沾麵麵底彈牙,湯底好濃魚介香味,每條麵都掛上湯汁 好好味👍🏼 上面既豚肉極度鬆化,入口即溶,玉子亦夠流心。食到最後沾麵既湯都唔會凍哂,好保溫而朋友就叫左個石燒辛辣豚骨魚介沾麵,試左一啖,湯底好夠辣,魚介味都好香濃。不過真係幾辣,食得辣既朋友先可以食哂成碗風雲丸可以話係我暫時食過最好食既沾麵,價錢合理,下次會再試下其他口味!