2011-07-14
今天有空特意來這裡試吃 set lunch. 走進店內發覺裝修幾雅緻. Set lunch包括: 1. 頭盤: 南瓜湯 or 雞沙律2. 主菜只有三個選擇: a: 燒車厘茄意大利飯, b: 煎雞胸(一定要配薯菜), c: 魚3. coffee or tea因為想食飯, 只有選擇 a先來的法包有微溫, 好吃. 南瓜湯味道偏甜, 好似冇落鹽, 唔夠味. 意大利飯是較粗硬的那種, texture 幾好但同南瓜湯一樣, 好似冇落鹽咁, 味道怪怪的, 唔太夠味. 咖啡不錯.總括而言, set lunch 選擇太少, 又不夠 flexible. 味道方面不是我那杯茶. 我唸會再試一次, 但一定睇清楚 menu, 啱食先會入去. 希望下次的 experience 會好啲. 始終荃灣區太少這類餐廳, 如果好食會多一個用餐的地方.
1. 頭盤: 南瓜湯 or 雞沙律
3. coffee or tea
因為想食飯, 只有選擇 a